25 Μαρ 2021

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

«...Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, ο λαός βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο παίρνοντας την Ιστορία στα χέρια του»


   Η Επανάσταση του 1821 είναι μια δημοκρατική παρακαταθήκη, που μας δίνει τη δυνατότητα να αναστοχαστούμε πάνω στα πρόσωπα και στα γεγονότα. Στα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον επαναστατικό αγώνα και στα γεγονότα που ήταν ο σπόρος για την εθνική ανεξαρτησία.
   Μια ανεξαρτησία που πληγώθηκε πολλές φορές από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις. Η ελευθερία, η ισότητα και η δημοκρατία πρωτοδιατυπώθηκαν τότε ως υπέρτατες αξίες και ιδέες, όμως είχαν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να γίνουν κατάκτηση του λαού. Η Ελληνική Επανάσταση άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την είσοδο του ίδιου του λαού στην Ιστορία.
   Μια Ιστορία που είναι γεμάτη με μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες. Αγώνες των αγροτικών και εργατικών στρωμάτων για πραγματική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Αντίσταση του λαού μας στα χρόνια της Κατοχής, φοιτητές που αντιστάθηκαν στα τανκς της δικτατορίας και ένας λαός που πάλεψε με τη σκληρή λιτότητα στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.
   Όλοι αυτοί οι αγώνες, δικαιωμένοι και ανεκπλήρωτοι, μας θυμίζουν ότι η πολιτική παρακαταθήκη του Εικοσιένα αναδύεται ξανά και ξανά. Κι εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν τελειώσει, ο λαός βγαίνει και πάλι στο προσκήνιο παίρνοντας την Ιστορία στα χέρια του.

Αγλαΐα Νάτσικα
Συντονίστρια Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.