26 Φεβ 2021

Στο «κόκκινο» η Άρτα!

- Από αύριο ο Δήμος Αρταίων μπαίνει σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου, μέχρι 8/3, λόγω εξαπλασιασμού των κρουσμάτων
- Τι θα ισχύει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου
- 11 ακόμη νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα


   Η έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η διασπορά τους, έφερε νέα περιοριστικά μέτρα για το Δήμο Αρταίων, ο οποίος μπήκε στην ζώνη αυξημένου κινδύνου. δηλαδή στο «κόκκινο».
   Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι μεγάλη στην Άρτα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, τα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα εξαπλασιάστηκαν.
   Σύμφωνα με τον Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, η χώρα χωρίζεται σε τρία επίπεδα:
   - Επίπεδο Α. Επιτήρησης, 
   - Επίπεδο Β. Αυξημένου Κινδύνου και
   - Επίπεδο Γ. Πολύ Αυξημένου Κινδύνου
   Η Άρτα, λοιπόν, μπαίνει στο επίπεδο Β. Μπορείτε να δείτε ποια περιοριστικά μέτρα ισχύουν αε αυτό το επίπεδο στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης ΕΔΩ.
   Με μια πρώτη ματιά, αυτό που αλλάζει είναι ότι: 
   - Κλείνουν τα Λύκεια, στα οποία το μάθημα θα γίνεται με τηλεκπαίδευση, ενώ παραμένουν ανοιχτά παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, γυμνάσια,
   - Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία του click away. Οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του click inside και
   - Κλείνουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
   Τα μέτρα ισχύουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου και μέχρι στις 8 Μαρτίου.
   Όμως, όπως αναφέρει το epiruspost, υπάρχουν και άλλα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα εξειδικευτούν πλήρως στο ΦΕΚ που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες.
   Συγκεκριμένα, αναφέρει, εκτός όσων έγραψα παραπάνω:
   • Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
   • Κλειστά θα είναι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής ενώ αναστέλλονται οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος ακόμα και από ιατρεία και πολυδύναμα ιατρικά κέντρα
   • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων περιορίζεται έως τις 17:30. Μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τη 01:00, μόνο για υπηρεσίες delivery.

   Σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν 11 ακόμη νέα κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας, με το άθροισμα των κρουσμάτων της τελευταία εβδομάδας να φτάνει πλέον τα 66 και το λόγο κρούσματα τελευταίων 14 ημερών / 100.000 κατοίκους να ξεπερνά το 97.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.