15 Φεβ 2021

Για δεύτερη μέρα, κλειστά και αύριο τα σχολεία Ροδαυγής, Κορφοβουνίου και το... 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Άρτας!

Ροδαυγή - Κορφοβούνι λόγω προβλημάτων από τον καιρό και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Άρτας λόγω προβλημάτων με... τη θέρμανση!


   Ήδη από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, υπήρξε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, που ανέφερε: «Εξαιτίας της χιονόπτωσης, του συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων και κατόπιν συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αποφασίστηκε, να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο στο Κορφοβούνι και το Δημοτικό της Ροδαυγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι μαθητές διαμένουν στις ανωτέρω περιοχές (Κορφοβούνι, Πιστιανά, Ροδαυγή) και αδυνατούν να μετακινηθούν προς τις σχολικές μονάδες που φοιτούν (γυμνάσια και λύκεια) ο Δήμος είναι σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι απουσίες τους θα είναι δικαιολογημένες.»
   Η ανακοίνωση προσέθετε, όμως, και άλλα δύο σχολεία που θα παρέμεναν κλειστά τη Δευτέρα και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Άρτας. Αυτά όχι λόγω του κακού καιρού, αλλά λόγω... (μη) θερμανσης!
   Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου και το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Άρτας, λόγω σοβαρής βλάβης που έχει υποστεί το σύστημα θέρμανσης του σχολείου. Η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση των διευθυντών των σχολείων στο Δήμο.».
   Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Τη Δευτέρα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις συγκεκριμένες περιοχές και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.».
   Σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, υπήρξε νεότερη ανακοίνωση, η οποία παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων και για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.
   Τα σχολεία της Ροδαυγής και του Κορφοβουνίου «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά του Δήμου Αρταίων» και το 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Άρτας επειδή «αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κεντρική θέρμανση και οι συνθήκες παγετού που επικρατούν δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων με παράλληλη συμμόρφωση στις οδηγίες κατά της πανδημίας (ανοιχτά παράθυρα κλπ).».
   Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα μαθήματα των παραπάνω σχολικών μονάδων θα πραγματοποιούνται με τηλε-εκπαίδευση. Για οτιδήποτε νεότερο, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.