13 Ιαν 2021

Επικίνδυνο επιτελικό αλαλούμ: Ομολογούν ότι βάζουν «αυστηρό lockdown», βασιζόμενοι σε λάθος στοιχεία

- Ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ιατρικού κόσμου αλλά και των κατοίκων, καθώς παραδέχεται το μπάχαλο με την Κοζάνη
- Οργή από το «φούσκωμα» κατά 253% στα κρούσματα, με ετεροχρονισμένα στοιχεία: Είδαν ξαφνικά να ανακοινώνεται lockdown στην περιοχή τους, με στοιχεία από τις... 12 Νοεμβρίου!
- «Ψευδή στοιχεία, χωρίς να σκέφτονται ή να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ανθρώπων»


   Ομολογία ενοχής για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση των στοιχείων της πανδημίας αποτελεί η τελευταία ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του Covid19 από τον ΕΟΔΥ, καθώς παραδέχεται το μπάχαλο με την Κοζάνη.
   Ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ιατρικού κόσμου αλλά και των κατοίκων της Κοζάνης, που είδαν ξαφνικά να ανακοινώνεται lockdown στην περιοχή τους. Ωστόσο, το lockdown οφείλεται όχι σε πραγματικά στοιχεία αλλά σε καταγραφή ετεροχρονισμένων κρουσμάτων.
   Ο τοπικός Τύπος της Κοζάνης είχε περιγράψει αναλυτικά το πώς φέρονται να ενσωματώθηκαν στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και κρούσματα που είχαν καταγραφεί δύο ολόκληρους μήνες νωρίτερα, στις 12 Νοεμβρίου 2020. Και δεν πρόκειται για κάποιο μικρό ποσοστό επί του συνόλου, αλλά για 38 από τα συνολικά 53. Δηλαδή, ενώ υπήρχαν 15 κρούσματα, ανακοινώθηκαν 253% περισσότερα!
   «Όπως διαπιστώσαμε σήμερα από ένα τυχαίο λάθος ότι μπορούν να δίνουν και ψευδή στοιχεία, χωρίς να σκέφτονται ή να σέβονται τον κόπο και τον ιδρώτα των ελεύθερων επαγγελματιών και των ανθρώπων» επισήμανε ο πρόεδρος σωματείου εστίασης της περιοχής, Γιάννης Μπασίνας.
   Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης από την πλευρά του ζήτησε άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις κάνοντας λόγο για μια «καλοστημένη θεατρική παράσταση». «Απαιτούμε από τις 16 Οκτωβρίου μια επίσημη ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει με την αναφορά των καθημερινών κρουσμάτων», αναφέρουν σε επιστολή τους στον περιφερειάρχη οι έμποροι.
   Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην Περιφέρεια Κοζάνης καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 22 κρούσματα. Ωστόσο, δίπλα στο νούμερο, υπάρχει μία υποσημείωσε που αναφέρει ότι «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου χρονικού διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Μητρώο Covid-19».
 

   Γεννάται λοιπόν το εύλογο ερώτημα, πόσες από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που ανακοινώνει το ένα lockdown μετά το άλλο, λαμβάνονται με βάση τα πραγματικά στοιχεία ή με ψευδή εικόνα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.