19 Ιαν 2021

Αυξήθηκαν τα τεστ, αυξήθηκαν τα κρούσματα, εμφανίστηκε και με μία εβδομάδα καθυστέρηση η Φιλιππιάδα!

- Αδιανόητο και εγκληματικά ανεύθυνο να μην υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που ανοίγει σιγά-σιγά η αγορά
- Καμιά ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα σημερινά 21 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας


   Αυξήθηκαν τα τεστ, αυξήθηκαν τα κρούσματα!
   3.200 PCR χθες, 10.900 PCR σήμερα, 320 κρούσματα χθες, 566 κρούσματα σήμερα.
   Απολύτως λογικό και αναμενόμενο...
   Αν και δεν είναι καθόλου ούτε λογικό, ούτε αναμενόμενο, την ώρα που χρειάζεται η μέγιστη επιτήρηση, τη στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων συνανθρώπων μας επιμένει -κόντρα στις προβλέψεις- σε υψηλά επίπεδα, η κυβέρνηση και ο ΕΟΔΥ να κάνει ελάχιστα τεστ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
   Είναι αδιανόητο και εγκληματικά ανεύθυνο να μην γνωριζουμε με σαφήνεια προς τα πού πάμε, όταν ήδη σιγά-σιγά ανοίγει και η αγορά, διότι, εάν έχουμε νέα έξαρση και εκ νέου lockdown, αυτό θα είναι η ταφόπλακα για χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, όπως με δραματικούς τόνους έχουν επισημάνει Επαγγελματικοί Σύλλογοι και Επιμελητήρια.
   Άλλο μία απόδειξη της ασάφειας και της ομιχλώδους κατάστασης που επικρατεί γύρω από την παρακολούθηση της διασποράς του ιού στη χώρα μας είναι και το γεγονός ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
   Χωρίς, όμως, να κάνει καμία αναφορά σε συρροή ή να δίνει περαιτέρω στοιχεία. 
   Προφανώς πρόκειται για κάποια από τα κρούσματα από την προσφυγική δομή στη Φιλιππιάδα, που γνωρίζαμε από την περασμένη Τρίτη, αλλά δεν αποτυπώνονταν -μέχρι σήμερα- στον επιδημιολογικό χάρτη.
   Όπως αναφέρει το epiruspost
   «Με καθυστέρηση μιας ακριβώς εβδομάδας ανακοινώνει τα πρώτα 21 κρούσματα από το Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών στην Φιλιππιάδας χρεώνοντάς τα στο Νομό της Πρέβεζας.
   Φυσικά καμία εξήγηση για την καθυστέρηση..
   Καμία ενημέρωση κι από κανέναν για το σύνολο των θετικών κρουσμάτων στη δομή..
   Καμία ενημέρωση κι από κανέναν για την πορεία του δειγματοληπτικού ελέγχου που είχε ξεκινήσει και εξελισσόταν με ρυθμούς χελώνας..
   Καμία ενημέρωση ούτε στους αρμόδιους τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος..
   Μάλλον είναι όλα περιττά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.