7 Δεκ 2020

Lockdown: Κλειστά σχολεία, εστίαση, δικαστήρια και απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό μέχρι 7 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα παιχνιδιών, εκκλησίες


   Την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εστίαση, τα σχολεία και τα δικαστήρια.
   Για τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων, όπως παιγνιδιών, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και για το λιανεμπόριο, τα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.
   Αίσθηση προκάλεσε ότι σε αυτή την κατηγορία ο Στ. Πέτσας ενέταξε και τις εκκλησίες, λέγοντας ότι θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το τι μέλλει γεννέσθαι, μετά από επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
   Αναφορικά με την εστίαση, ο Στ. Πέτσας σημείωσε πως, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια.
   Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ισχύει η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.
   «Η όποια επάνοδος στην κανονικότητα, θα είναι σταδιακή» υπογράμμισε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε ότι συμπεριφορά των πολιτών είναι αυτή που θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην αναχαίτιση της πανδημίας, ρίχνοντας την ευθύνη για μία ακόμα φορά στους πολίτες.
   «Εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια», πρόσθεσε.
   Την ίδια ώρα οι επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου τις επόμενες ημέρες.
   Ο σταθερά υψηλός αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων, παρά τη φαινομενική μείωση των κρουσμάτων – που όμως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη μείωση του αριθμού τεστ – τους κάνει να ανησυχούν ιδιαίτερα και να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ανάκαμψη της πανδημίας στη χώρα μας μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.