12 Δεκ 2020

Συναγερμός στην Κακαβιά: Δέκα κρούσματα τις τελευταίες ώρες σε αστυνομικούς και τελωνειακούς

- Πρόεδρος Τελωνειακών: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε... Επιτέλους, οι έχοντες την ευθύνη να την αναλάβουν»
- Εδώ και 15 μέρες έχουν εξαιρεθεί από τους υγειονομικούς ελέγχους όλοι οι οδηγοί σε φορτηγά και νταλίκες, χωρίς ουδέποτε να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ελήφθη μία τέτοια απόφαση


  Συναγερμός έχει σημάνει στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς από συρροή κρουσμάτων που εντοπίζεται μεταξύ των τελωνειακών και των αστυνομικών. 
   Τελωνειακοί κι αστυνομικοί, που από τις αρχές Μαΐου εργάζονται κάτω από δύσκολες, υγειονομικά, συνθήκες εξυπηρετώντας χιλιάδες διερχόμενους. 
   Μάλιστα από την επαναλειτουργία των συνόρων, τον Μάιο μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, δεν υπήρχε κανένας υγειονομικός έλεγχος για τους εισερχόμενους από την γειτονική χώρα. 
   Εδώ και αρκετές ημέρες το Τελωνείο της Κακαβιάς είναι το μοναδικό που λειτουργεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα και σηκώνει το βάρος όλης της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης.
   Στον Μεθοριακό Σταθμό είναι εγκατεστημένες μονάδες του ΕΟΔΥ, που διενεργούν τεστ σε όλους όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην χώρα.
   Μετά από πολλές παλινωδίες, που συνόδευσαν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες απαγορεύθηκε η είσοδος σε όποιον εντοπίζεται θετικός.
   Από τον έλεγχο, όμως, έχουν εξαιρεθεί όλο οι οδηγοί σε φορτηγά και νταλίκες, χωρίς ουδέποτε να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ελήφθη μία τέτοια απόφαση.
   Ο Μεθοριακός Σταθμός της Κακαβιάς, που άντεξε από τον Μάιο, είναι αντιμέτωπος πλέον με την πανδημία.
   Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost, τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν θετικοί τρεις τελωνειακοί που είχαν βάρδια καθώς και επτά αστυνομικοί. Όλοι υπεβλήθησαν σε rapid test από τις ΚΟΜΥ που βρίσκονται στα σύνορα, είναι ασυμπτωματικοί και αναμένεται να ακολουθήσει μοριακός έλεγχος.
   Στο Τελωνείο όλοι όσοι εργαζόταν στην ίδια βάρδια τέθηκαν εκτός υπηρεσίας για τις επόμενες ημέρες. Στους χώρους έγινε απολύμανση το πρωί και ανέλαβαν καθήκοντα οι εργαζόμενοι της δεύτερης βάρδιας κι αφού πρώτα υπεβλήθησαν σε τεστ.
   Από τους επτά αστυνομικούς, οι έξι υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς και ο ένας στο Συνοριακό Τμήμα Δελβινακίου. Σημειώνεται ότι οι Συνοριακοί από το Δελβινάκι βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στην Κακαβιά είτε για να ενισχύσουν το Τμήμα είτε για επαναπροωθήσεις.
   Η Αστυνομία αναμένεται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει και για τον αριθμό επαφών που πρέπει πλέον να τεθούν σε καραντίνα.

  Τελωνειακοί: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε…»


   Έλεγχο των εισερχομένων στη χώρα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, πριν τον αστυνομικό έλεγχο και υγειονομικό έλεγχο στους οδηγούς φορτηγών που εδώ και 15 μέρες δεν γίνονται ζήτησαν με δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Πέτρος Λυκίδης και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.
   Αφορμή για τις δηλώσεις αποτέλεσαν τα δέκα θετικά κρούσματα, τρεις τελωνειακοί και επτά αστυνομικοί, που προέκυψαν μετά από rapid test.
   «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η μη λήψη των αναγκαίων μέτρων ελέγχου έχει σαν αποτέλεσμα τα σημερινά κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας, με συνεχόμενα υπομνήματα προς τους αρμόδιους καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ο μεθοριακός σταθμός. Επιτέλους οι έχοντες την ευθύνη να την αναλάβουν.
   Πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν δύο μέτρα, κατέληξαν οι δύο πρόεδροι.
   Έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πριν τον αστυνομικό έλεγχο.
   Έλεγχος σε όλους τους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, που, εδώ και δέκα πέντε ημέρες, δεν τους υποβάλλουν σε κανέναν έλεγχο», τόνισαν οι δύο πρόεδροι στις δηλώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.