5 Δεκ 2020

«Άγιος Σάββας»: ΕΔΕ - ντροπή για γιατρούς που νόσησαν από κορωνοϊό!

- Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι με την ανεκδιήγητη απόφαση της διοικήτριας
- Ο κλοιός των ευθυνών στενεύει και μετατρέπουν τους «ήρωες» σε εξιλαστήρια θύματα
- Καλούνται να απολογηθούν επειδή κόλλησαν, αντί να απολογηθεί η διοίκηση που έχει την πλήρη ευθύνη για την προστασία ασθενών και εργαζομένων
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή

Από τη χθεσινή διαμαρτυρία των γιατρών και νοσηλευτών του Αγίου Σάββα για την ΕΔΕ σε γιατρούς που νόσησαν από κορωνοϊό

   Τεράστια αγανάκτηση προκαλεί η πρωτοφανής κίνηση της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο τρεις γιατρούς της Β' Παθολογικής, που νόσησαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για δύο ειδικευόμενους γιατρούς και έναν επιμελητή.
   Η ΕΔΕ αφορά τη συρροή κρουσμάτων Covid-19 προ μηνός στην Β' Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί είχαν βρεθεί θετικοί και τώρα καλούνται να απολογηθούν αντί να απολογηθεί η διοίκηση του νοσοκομείου που έχει την πλήρη ευθύνη για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων του νοσοκομείου.
   «Το θράσος της διοίκησης ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ξεπέρασε κάθε όριο. Προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία, καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.
   Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν μάλιστα σε διαμαρτυρία στην είσοδο του «Αγίου Σάββα», καταγγέλλοντας τη διοίκηση για «τρομοκρατία και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».
   Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν πως ο κλοιός των ευθυνών για τις διοικήσεις στενεύει(...) και θέλοντας να προλάβουν τα γεγονότα, σημειώνουν, πως οι «ήρωες» θα μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα.
   «Ούτως ή άλλως η διοίκηση του Αγίου Σάββα έχει δείξει τις προθέσεις της, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον όποιου εργαζόμενου διεκδικεί ή δεν υπακούει» αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων και καλεί σε απεργία στις 15 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. 

  Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν από κορωνοϊό!
   «Για τρομοκρατία, θράσος και απαξίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τη διοικήτρια του νοσοκομείου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας» μιλώντας στο avgi.gr.
   Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοικήτριας, Όλγας Μπαλαούρα, να κάνει ΕΔΕ, πειθαρχικό έλεγχο, δηλαδή, όπως λέει, σε τρεις γιατρούς της Β' Παθολογικής, που νόσησαν από κορωνοϊό πριν από ένα μήνα.
 

   «Σοκαρισμένοι ακούσαμε την απόφαση για ΕΔΕ για τρεις γιατρούς που νόσησαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Κάνει πειθαρχικό έλεγχο και στην ουσία μας λέει φταίτε εσείς που κολλήσατε γιατί δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Άγιος Σάββας.
   Μάλιστα καλεί όσους νόσησαν να παρουσιαστούν για κατάθεση εντός μιας μέρας, όπως φαίνεται στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το avgi.gr και με το οποίο καλείται σε απολογία ιατρός παθολόγος.
 

   Ο Κώστας Καταραχιάς επισημαίνει ότι η ίδια η διοίκηση με τις επιλογές της κάνει διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο αφού ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας έχουν ληφθεί, ενώ ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά. Και προκειμένου να καλύψει η διοικήτρια τις δικές της ευθύνες, προσπαθεί να στοχοποιήσει και να κατηγορήσει τους γιατρούς που νόσησαν.
   «Ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με συμπτώματα συνεχίζει να εργάζεται ενώ ακόμα και θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι υποχρεώνονται μετά από 3 εβδομάδες καραντίνας να επιστρέψουν στη δουλειά τους» αποκάλυψε στο avgi.gr ο πρόεδρος του εργαζομένων του νοσοκομείου.
   Το θράσος της διοίκησης ξεπέρασε κάθε όριο, επισημαίνει, αφού προσπαθώντας να διαχειριστεί την πανωλεθρία που έχει υποστεί από την πανδημία καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους διαδοχικά το ένα μετά άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο, για πολλοστή φορά στοχοποιεί τους εργαζομένους. 

  ΣΥΡΙΖΑ: Η διοικήτρια να πάψει να στοχοποιεί εργαζομένους
   «Την ώρα που η πίεση από την πανδημία στη χώρα, θέτει σε οριακή κατάσταση το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις απλήρωτες εδώ και μήνες εφημερίες των γιατρών του συστήματος, ενώ εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον «Άγιο Σάββα», καταγγέλλουν ΕΔΕ από τη διοικήτρια επειδή τρεις γιατροί αρρώστησαν με κορωνοϊό», τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.
   Την ίδια στιγμή, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του «Αγίου Σάββα», στο νοσοκομείο «ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά στο προσωπικό», σημειώνει.
   «Η διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις για τις δικές τους διαχειριστικές ανεπάρκειες και να πάψουν να στοχοποιούν τους εργαζομένους. Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή», καταλήγει ο Στέργιος Καλπάκης.
   
   Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
   «Την ώρα που η πίεση από την πανδημία στη χώρα, θέτει σε οριακή κατάσταση το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις απλήρωτες εδώ και μήνες εφημερίες των γιατρών του συστήματος, ενώ εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στον ‘Άγιο Σάββα’, καταγγέλλουν ΕΔΕ από τη Διοικήτρια επειδή τρεις γιατροί αρρώστησαν με κορωνοϊό.
   Είναι αλήθεια ότι αρκετά τμήματα του νοσοκομείου έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, διαδοχικά, το ένα μετά το άλλο εξαιτίας συρροής κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
   Οι εργαζόμενοι, οι ήρωες της πρώτης γραμμής, όπως τους χαρακτηρίζει και η ίδια η κυβέρνηση – «δείχνουν» τη διοίκηση ως υπεύθυνη για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο αφού, όπως υποστηρίζουν, ούτε επαρκείς προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε μέτρα για την ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων έχουν ληφθεί, ούτε τα τεστ είναι υποχρεωτικά στο προσωπικό.
   Η διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις για τις δικές τους διαχειριστικές ανεπάρκειες και να πάψουν να στοχοποιούν τους εργαζομένους. Η απόσταση από το χειροκρότημα στην ΕΔΕ δεν ήταν ποτέ τόσο μικρή».

  Αντιδράσεις
   Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γνωστού συνδικαλιστή ιατρού, Παναγιώτη Παπανικολάου, Νευροχειρουργού, Διευθυντή ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
   «Κόψτε τώρα τις πειθαρχικές διώξεις υγειονομικών του ΕΣΥ που ασθένησαν πάνω στο καθήκον γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.