12 Δεκ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Επανάπαυση, αιφνιδιασμός και ολίγη από ανεμελιά το τρίπτυχο του κυνισμού του κ. Μητσοτάκη

- Αρμόζει αυτό το τρίπτυχο σε πρωθυπουργό χώρας, με 100 νεκρούς τη μέρα;
- Και, βεβαίως, μετά την κατακραυγή, κατέφυγε σε συγγνώμη, όμως το πρόβλημα παραμένει: Η ανεμελιά του Πρωθυπουργού δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες



Σημεία Παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Άρτας, στα Παραπολιτικά FM και στους Δ. Τάκη και Χριστίνα Κοραή 

  Ναι στο εμβόλιο. Είναι η λύση για τη δημιουργία ανοσίας στον πληθυσμό
   «Φυσικά και θα κάνω το εμβόλιο» απάντησε η ‘Ολγα Γεροβασίλη σε ερώτηση των δημοσιογράφων και συνέχισε: Μία καμπάνια και συμβολικές κινήσεις για την ενίσχυση της αντίληψης ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει ευρέως βρίσκει το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμέτοχο και σύμφωνο. Tα εμβόλια είναι μία επανάσταση στην ιατρική και έχουν σώσει επανειλημμένως την ανθρωπότητα από σοβαρές ασθένειες. Σήμερα λοιπόν αυτό το εμβόλιο αποτελεί τη λύση για τη δημιουργία ανοσίας στον πληθυσμό. Σχετικά με τις πολύ φυσιολογικές αγωνίες που έχουν οι πολίτες, το όπλο είναι ένα: η διαφανής πληροφόρηση. Για να καταπολεμηθεί η όποια δυσπιστία χρειάζεται, συντεταγμένα, οι κυβερνώντες να δίνουν στοιχεία και να μιλούν με ειλικρίνεια στους πολίτες. 

  Όχι στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Είναι επικίνδυνο για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης
   Όντως η κυβέρνηση υλοποίησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους κομμάτων, αναφορικά με την προετοιμασία του μηχανισμού εμβολιασμού της χώρας. Αυτό όμως που δημιουργεί αμφιβολίες είναι το εξής: Ο τρόπος διαχείρισης και επικοινωνίας της κυβέρνησης. Ακούγοντας κανείς τον υπουργό Υγείας να μιλά στα ΜΜΕ, έχει την αίσθηση ότι την άλλη μέρα θα πάρει σειρά για το εμβόλιο! Ενώ το εμβόλιο δεν έχει καν εγκριθεί! Αυτό αναμένεται να γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου και σε μια καλή εκδοχή θα έρθει στη χώρα μας αρχές του νέου χρόνου.
   Αυτό που έχει επίσης σημασία, είναι να γνωρίζουν σαφώς οι πολίτες ότι η ανοσία που θα επέλθει απαιτεί αρκετούς μήνες.
   Όμως, αυτό που γίνεται σήμερα από την κυβέρνηση, που πουλάει δηλαδή ελπίδα με μία βιασύνη να μεταθέσει το κέντρο της προσοχής του κόσμου από τα προβλήματα που τον καίνε στην ελπίδα της λύσης, έχει σοβαρό κοινωνικό κόστος. Δημιουργείται έτσι εφησυχασμός ο οποίος είναι πλασματικός.
   Εδώ και ένα μήνα η ατζέντα της κυβέρνησης είναι ότι φέρνει δώρο την ανοσία. Αυτό αποτελεί μία επικίνδυνη ατζέντα.
   Συμπερασματικά: Ναι στην καμπάνια υπέρ του εμβολίου, ώστε να αρθούν αμφιβολίες από τους πολίτες. Ναι στην δημιουργία σωστού μηχανισμού λήψης και διανομής του εμβολίου. Αυτό όμως είναι μία παράλληλη διαδικασία με εκείνη της επιμονής στην αυστηρή τήρηση των μέτρων. Το κλίμα εφησυχασμού είναι επικίνδυνο. Είναι επικίνδυνο αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση για λόγους επικοινωνιακούς για να διαφύγει από τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει (σήμερα η χώρα εξακολουθεί να μετρά περίπου 100 νεκρούς τη μέρα, έχει αυξηθεί το ποσοστό θετικότητας θανάτων από 10% περίπου, σε 20%, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του) να δημιουργεί, δηλαδή κλίμα ελπίδας και εφησυχασμού, με άλματα λογικής. 

  Επανάπαυση, αιφνιδιασμός και ολίγη από ανεμελιά: το τρίπτυχο του κυνισμού ενός Πρωθυπουργού
   Επαναπαυθήκαμε, αιφνιδιαστήκαμε και είμαι και ολίγον ανέμελος μας είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης. Αρμόζει αυτό το τρίπτυχο σε πρωθυπουργό χώρας, με 100 νεκρούς τη μέρα; Και, βεβαίως, μετά την κατακραυγή, κατέφυγε σε συγγνώμη, όμως το πρόβλημα παραμένει: Η ανεμελιά του Πρωθυπουργού δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες. Και επίσης, «το πέσαμε έξω» σημαίνει ένα και μόνον ένα πράγμα: Ότι δεν άκουγαν τις εισηγήσεις των ειδικών! Εμείς από την πλευρά μας από το Μάρτιο λέγαμε στηρίξτε το ΕΣΥ για να βγάλουμε πέρα την πανδημία. Θωρακίστε τη χώρα, την οικονομία για να βγει πέρα ο επόμενος χειμώνας. Αυτά λοιπόν που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ελοιδωρείτο, βασίζονταν στα λεγόμενα των ειδικών! Από τον Οκτώβριο φωνάζαμε για τη Θεσσαλονίκη. Όμως το λοκντάουν και η στιγμή που θα συμβεί είναι εισήγηση των ειδικών στον Πρωθυπουργό. Άρα αυτός που έχει το τιμόνι της χώρας παίρνει και την ευθύνη της απόφασης. 

  Αντί απάντησης στο αίτημά μας για γνωστοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών, εισπράττουμε κορώνες λαϊκισμού και μεγαλειώδους άγνοιας
   Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν εκτιμά ότι η επιτροπή είχε ζητήσει λοκντάουν νωρίτερα και δεν εισακούστηκε από τον πρωθυπουργό, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί η κυβέρνηση δεν έχει επιτρέψει στην κοινοποίηση των πρακτικών της επιτροπής παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Διατυπώνουμε λοιπόν ένα σαφές ερώτημα το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση: Τι έχει διαμειφθεί στην επιτροπή; Τι εισηγήθηκε στην κυβέρνηση; Αυτό το ερώτημα έχει διατυπωθεί επισήμως από την αντιπολίτευση και ουδέποτε έλαβε απάντηση. Και εχθές σε ανάλογου περιεχομένου επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη υγείας κ. Ξανθού λάβαμε την απάντηση από τον κ. Κοντοζαμάνη ότι είμαστε πολιτικές ύαινες στα λιγοστά λάθη που κάνει η κυβέρνηση και ότι διακυβεύεται η εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων διότι τα πρακτικά ισοδυναμούν με εκείνα των δικαστηρίων! Μιλάμε λοιπόν για μεγαλειώδη άγνοια! 

  Πόση φαιδρότητα και απόγνωση κρύβει η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τα εξοχικά, εν καιρώ πανδημίας και κρίσης; 
   Φαιδρότητα και αγωνιώδη αντιπερισπασμό για τη βόλτα του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για το εξοχικό Τσίπρα. «Οι πολίτες καταλαβαίνουν», συνεχισε και αναρωτήθηκε κατά πόσον, εν μέσω τέτοιας συγκλονιστικής κρίσης τους αφορά πραγματικά εάν ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης νοικιάζει εξοχικό. Αυτοί οι οποίοι έχουν λόγο να κρύβονται γνωρίζετε ποιοι είναι και συμπλήρωσε ότι εν μέσω πανδημίας αρνούμαι να κάνω μία τέτοια συζήτηση για λόγους αξιοπρέπειας. 

  Υπάρχει κάποιος που τρομάζει όταν λέγεται ότι η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει; 
   Σχετικά δε με την ανάρτηση της κ. Τσίπρα την οποία κλήθηκε να σχολιάσει είπε: «Δεν είναι ανάγκη να τρομάζει κάποιος όταν γράφεται ότι η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει την Ελλάδα. Εκτός και αν υπάρχει! Δεν περιέχει καμία απειλή η δήλωση της κ. Τσίπρα. Απόφανση είναι, την οποία προσυπογράφω: Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για την κοινωνία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξανακυβερνήσει.
   Τι σημαίνει αυτό; Στήριξη της κοινωνίας, της εργασίας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του ασφαλιστικού, της υγείας και της παιδείας.

  Και τι θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα ο λαός; 
   Ο λαός θα αποφασίσει με κριτήριο τη ζωή του και το μέλλον του. Θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κόσμους, σε δύο προγράμματα: Το ένα πρόγραμμα θα έχει στην ατζέντα του τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, όπως αποτυπώνεται στην πρόταση Πισσαρίδη και το άλλο θα έχει τη δική μας πρόταση για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, το οποίο εντός των ημερών καταθέτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.