4 Δεκ 2020

Παπαευαγγέλου από το υπ. Υγείας: Εστία υπερμετάδοσης το... συνεχές πινγκ πονγκ από την εργασία στο σπίτι!

- Ποιες είναι οι έξι περιοχές -εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική- με τα περισσότερα ενεργά κρούσματα
- Οι μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι στη δουλειά είναι, κατά τους λοιμωξιολόγους, η αιτία της μεγάλης έξαρσης του δεύτερου κύματος
- Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες εμβολιασμού για να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στο ιό


   Οι μετακινήσεις των πολιτών από το σπίτι στη δουλειά είναι κατά τους λοιμωξιολόγους η αιτία της μεγάλης έξαρσης του δεύτερου κύματος με κορωνοϊό στην χώρα μας
   Όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγελοπούλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπ. Υγείας, από τα 1.667 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 367 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ 316 στην Αττική. Ακόμα, 93 εντοπίστηκαν στην Πιερία και 79 στην Ημαθία. 
   Η κ. Παπαευαγγελοπούλου συμπλήρωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με περισσότερα από 18.000 ενεργά κρούσματα. 
   Είπε ακόμα ότι δεν σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης και η κινητικότητα του πληθυσμού δεν μειώθηκε όσο στο πρώτο lockdown. Υπάρχει, είπε, ένα συνεχές πινγκ πονγκ από τους εργασιακούς χώρους στο σπίτι, εξήγησε. 
   Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο εμβόλιο, όπου ξεκαθάρισε πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες εμβολιασμού για να θωρακιστούμε από τον φονικό ιό.

   Οι έξι περιοχές στο «κόκκινο» 
   Στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα είναι 16.617 κι έτσι έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές. 
   Αναφέρθηκε, επίσης, στις έξι περιοχές - εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττινή- που κυριολεκτικά «βράζουν» και οι οποίες είναι η Δράμα, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Πιερία και η Ημαθία. 
   Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι: 
 578 Πιερία 
 548 Πέλλα 
 486 Ημαθία 
 454 Δράμα 
 376 Ξάνθη 
 172 Φλώρινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.