13 Δεκ 2020

Τα πατριωτικά «λιοντάρια» και οι καρπαζιές

- Η δήλωση του Μητσοτάκη πριν τη σύνοδο ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» τον αφήνει εκτεθειμένο. Καρπαζιές ήταν το αποτέλεσμα
- Ακόμα και οι πολυδιαφημισμένες συμμαχίες, που έχουν επισφραγιστεί με πολυδάπανες αγορές εξοπλιστικών συστημάτων, πήγαν περίπατο
- Οι τύποι, που παρίσταναν τα πατριωτικά «λιοντάρια», έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας. Κυβερνάνε για τις μπίζνες και μόνο. Κι αυτό δεν είναι πλέον μυστικό...


   Ακόμα μία σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών πέρασε χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Και είναι πια σαφές ότι τέτοιου είδους κυρώσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν γιατί πλήττουν ευθέως τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα.
   Είναι, λοιπό,ν βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το γεγονός ότι επέτρεψε η οξυμμένη ελληνοτουρκική αντιπαράθεση να αντιμετωπίζεται από την Ε.Ε. με κριτήριο τα γερμανικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική.
   Η κατάληξη αυτής της συνόδου ήταν γνωστή εδώ και μέρες και φάνηκε ακόμα πιο καθαρά από το προσχέδιο συμπερασμάτων που δημοσιοποιήθηκε.
   Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ακόμα και οι πολυδιαφημισμένες συμμαχίες, που έχουν επισφραγιστεί με πολυδάπανες αγορές εξοπλιστικών συστημάτων, πήγαν περίπατο.
   Η δήλωση του Μητσοτάκη πριν τη σύνοδο ότι «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» τον αφήνει εκτεθειμένο. Καρπαζιές ήταν το αποτέλεσμα.
   Αποδεικνύεται ότι η συστηματική άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση στην Ευρώπη καταλήγει σε ολέθρια αποτελέσματα.
   Στα ελληνοτουρκικά η χώρα οδηγείται σε διερευνητικές συνομιλίες, έχοντας κάνει ήδη σοβαρές παραχωρήσεις στην εθνική της κυριαρχία. Δηλαδή από δυσμενέστερη θέση.
   Και στο προσφυγικό, αντί να απαιτήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, έχει αναλάβει, πρόθυμα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
   Οι τύποι που παρίσταναν τα πατριωτικά «λιοντάρια» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτοί που φώναζαν «πουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις» έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.
   Κυβερνάνε για τις μπίζνες και μόνο. Κι αυτό δεν είναι πλέον μυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.