17 Νοε 2020

Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του στο σπίτι τους - Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας - VIDEO

- Τον συνέλαβαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου χτύπησαν τον ίδιο και τη μητέρα του, στο Αστυνομικό Τμήμα έδειραν και την αδελφή του
- Καρδιακή προσβολή υπέστη ο πατέρας, οι αστυνομικοί εμπόδιζαν να τον δουν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, επέμεναν πως πρέπει να τον συλλάβουν


   Πραγματικό πογκρόμ πραγματοποίησε η αστυνομία με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Σεπόλια, στον απόηχο του αστυνομικού αυταρχισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 
   Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στον σταθμό Λαρίσης με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, φεύγοντας συντεταγμένα, και μη έχοντας άλλο τρόπο -καθώς ήταν κλειστός ο σταθμός- πραγματοποίησαν συμβολική ειρηνική πορεία στα Σεπόλια.
   Άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ της αστυνομίας τους επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν αγρίως πολίτες στο σωρό και προχώρησαν σε προσαγωγές.
   Σε μία περίπτωση μάλιστα, εκτυλίχθηκε μια απίστευτη ιστορία αστυνομικής αυθαιρεσίας.    
   Ομάδα δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησε διαδηλωτή, αφού είχε διαλυθεί η συγκέντρωση, μέχρι το σπίτι του για να τον συλλάβει και εισέβαλε εντός της πολυκατοικίας. Εκεί χτύπησαν και συνέλαβαν τον νεαρό, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες χτύπησαν και τη μητέρα του. Πρόκειται για τον Κατή Ορέστη και τη μητέρα του Γιώτα. 


   Η ένταση συνεχίστηκε στο ΑΤ Κολωνού, όπου αστυνομικοί χτύπησαν και την αδερφή του νεαρού, Λυδία, ενώ ο πατέρας του, Δημήτρης, υπέστη καρδιακή προσβολή, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

   Την ίδια ώρα, που η μητέρα έχει υποστεί σωματική βία και ο πατέρας νοσηλεύεται με καρδιακά προβλήματα, ο νεαρός διαδηλωτής ηλικίας περίπου 20 ετών κρατείται στη ΓΑΔΑ και η αδερφή του στο ΑΤ Κυψέλης, όπου δεν της επιτρέπεται να δει τη δικηγόρο της.
   Και οι δύο γονείς βρίσκονται στον Ευαγγελισμό, ενώ οι αστυνομικοί εμποδίζουν γιατρούς να δουν τον πατέρα και επιμένουν πως πρέπει να τον συλλάβουν, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με τη γιατρό του ασθενούς, δύο αστυνομικοί παραμένουν στο δωμάτιο και δεν της επιτρέπουν να μπει μέσα να τον δει. 


   Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη, «οι δυνάμεις ΔΕΛΤΑ μπήκαν βίαια στην είσοδο της πολυκατοικίας της οικογένειας Κατή και άρχισαν να ξυλοκοπούν τον Ορέστη Κατή, ενώ ξυλοκόπησαν και τη μητέρα που αντέδρασε. 
   Ο πατέρας και η κόρη πήγαν στο ΑΤ Κολωνού για να διαμαρτυρηθούν για αυτή τη συμπεριφορά. Με το που πήγε οι αστυνομικοί πέταξαν κάτω τον πατέρα, τον πάτησαν και έπαθε καρδιακό επεισόδιο. 
   Τον πήρε το ασθενοφόρο τον πήγε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Εκεί μπροστά στα μάτια όλων συλλαμβάνεται και ο φίλος του πατέρα που τους έχει μεταφέρει εκεί. Κρατείται στο αστυνομικό Τμήμα. Συλλαμβάνεται και η κόρη της οικογένειας Λυδία Κατή που την πετάνε κάτω. Ο αστυνομικός την έσυρε στο έδαφος για να την βάλει στο Τμήμα».
   

   «Έκαναν πογκρόμ στους ανθρώπους που διαλύονταν. Και μετά μπήκαν στην είσοδο πολυκατοικίας, παράνομα, που έμπαινε ένας διαδηλωτής με τη μητέρα του. Χτύπησαν τη μάνα και αφού άρπαξαν το παιδί και το έλιωσαν στο ξύλο. Τους είπαν ότι θα το φέρουν στο αστυνομικό τμήμα και το πήγαν στη ΓΑΔΑ», λέει η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη
   «Ήρθαν οι γονείς στο ΑΤ και εδώ έδειραν ανηλεώς και την αδερφή του, την οποία και συνέλαβαν. Ο πατέρας έπαθε καρδιακή προσβολή, είναι στο νοσοκομείο. Συνέλαβαν και κάποιους φίλους του που ήρθαν εδώ να διαμαρτυρηθούν», προσθέτει. 
   «Είμαι εδώ τώρα ως συνήγορός του, και αφού έχω πάρει τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και περιμένω. Δεν μου το επιτρέπουν, με έχουν και περιμένω. Δίνουν παραπλανητικές πληροφορίες για το πού είναι», τονίζει. 
   «Τα Σεπόλια είναι σε μία κατάσταση, όχι Χούντας, Κατοχής. Έχουμε συλληφθέντες ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Και αφού τους χτύπησαν, τους έχουν συλλάβει κιόλας. Και δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με τον συνήγορό τους», υπογράμμισε.

ΥΓ: Ανήκουστα πράγματα, θα πει κάποιος, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Μη ξεχνάμε και την περίπτωση της οικογένειας Ινδαρέ, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν το Δεκέμβριο του 2019 στο σπίτι τους στο Κουκάκι, νομίζοντας ότι κρύβονταν άτομα που είχαν διαφύγει από διπλανό κτίρο που ήταν σε κατάληψη που διέλυε η αστυνομία. Όταν ο σκηνοθέτης ζήτησε ένταλμα από εισαγγελέα ή την παρουσία εισαγγελέα, οι αστυνομικοί έδειραν ανηλεώς αυτόν, τη γυναίκα του και τους δυο γιούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.