17 Νοε 2020

Πολυτεχνείο / Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής - VIDEO & ΦΩΤΟ

- Ξεδιάντροπος κυβερνητικός αυταρχισμός στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου
- Επίθεση των ΜΑΤ με ξύλο, χημικά, αύρες κατά των ειρηνικών διαδηλωτών, τουλάχιστον 50 προσαγωγές μέχρι στιγμής


   Με όργιο καταστολής, ξύλο και δεκάδες προσαγωγές στο σωρό απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους ειρηνικούς διαδηλωτές οι οποίοι τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου. 
   Το μεσημέρι, η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια σε διαδηλωτές του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου και ακολούθησε καταστολή στην Αγίου Κωνσταντίνου και στους γύρω δρόμους. 


   Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με τη συνοδεία θωρακισμένων οχημάτων που έριχναν νερό έκαναν έφοδο στους διαδηλωτές που κατέβαιναν στην Αγίου Κωνσταντίνου και στους γύρω δρόμους του Μεταξουργείου. Συνεχείς προσαγωγές πολιτών που περπατούσαν στο δρόμο. Στη Σταδίου υποχρέωσαν πολίτες να καθίσουν στο δρόμο και τους περικύκλωσαν. Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο σταθμό Λαρίσης.



   Δείτε το video με την περιγραφή του Νίκου Σβέρκου:


   Η νέα επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ έγινε όταν ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε με τον επικεφαλής και του ζήτησε να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο επικεφαλής του απάντησε πως υπάρχουν δυο επιλογές. Ή να διαλυθεί η συγκέντρωση ή να τη διαλύσει η αστυνομία. Όπως και έγινε μετά από δυο λεπτά με βροχή από χημικά και κρότου λάμψης.


   Έντονο διαπληκτισμό με αστυνομικούς είχε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον οποίο απώθησαν βιαίως.

   

   Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρέθηκε και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης στην προσπάθειά τους να πείσει τις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν τις προσαγωγές. 
   Για επίθεση αλήτικου χαρακτήρα έκανε λόγο σε δήλωσή του στο avgi.gr ο Θανάσης Παφίλης.




   Το όργιο της καταστολής δεν έμεινε στην Αθήνα, καθώς αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη χτύπησαν διαδηλωτές, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις στο σωρό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.