4 Νοε 2020

Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης με γενικό «λουκέτο» στη χώρα

- Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12:00 την Πέμπτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα 
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του


   Σε γενικευμένο lockdown 30 ημερών αναμένεται να μπει η χώρα, όπως προνήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 
   Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την Πέμπτη στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, ο Σ. Τσιόδρας είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση γενικό lockdown ήδη από την περασμένη Παρασκευή. 
   Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει lockdown διάρκειας 30 ημερών, όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
   Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, η πρόταση της επιτροπής περιλαμβάνει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, αλλά να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.
   Με το lockdown θα κλείσουν όλα τα καταστήματα με εξαίρεση τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και όσα διαθέτουν στην αγορά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα επανέλθουν τα SMS στις μετακινήσεις. 

  ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του
   «Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του, μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.
   Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η «ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα.
   Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας».
   «Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.