18 Νοε 2020

Γεροβασίλη: Δημοκρατία, Σύνταγμα και Υγειονομική ασφάλεια πλήρωσαν τα σπασμένα της «αποφασιστικότητας» Μητσοτάκη

- Μην υποτιμάτε τους πολίτες και μην εθίζεστε στην άσκηση βίας. Επικίνδυνα παιχνίδια!
- Εμείς τηρήσαμε όλους τους κανόνες προστασίας, η κυβέρνηση όχι. Χρησιμοποιήσατε τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ως αναλώσιμο εργαλείο. 6.000 αστυνομικοί συνωστισμένοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και ο ένας πάνω στον άλλο...


Παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Άρτας, στο κεντρικό δελτίο του Mega και στη Ράνια Τζήμα 

  Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ανόητη, αντισυνταγματική και αχρείαστη ρύθμιση
   Σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε κατέβηκε σε πορεία ούτε κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σε πορεία δεδομένης της υγειονομικής κρίσης. «Αντιθέτως ανακοινώσαμε μια συμβολική εκδήλωση, την οποία και κάναμε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων». 
   Ερωτώμενη εάν αυτό ήταν έξω από το επιτρεπόμενο πλαίσιο απάντησε: «Προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την ανόητη, αντισυνταγματική και αχρείαστη ρύθμιση. Της εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται να υπακούσει κανείς και αυτό φάνηκε σήμερα, δηλαδή η απαγόρευση έσπασε, διότι δεν ήταν δυνατό να δεχθούμε καταστρατήγηση του άρθρου του Συντάγματος στο όνομα της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την πανδημία».
   «Τα πολιτικά κόμματα τηρήσαμε όλους τους κανόνες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να κάνει κατάληψη του κέντρου της Αθήνας με 6.000 αστυνομικούς για 200 διαδηλωτές. 6.000 αστυνομικοί συνωστισμένοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και ο ένας πάνω στον άλλο. Ήδη 7 διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν σε καραντίνα. Η κυβέρνηση δεν τήρησε τα μέτρα και έστησε υγειονομική βόμβα μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Έψαχνε απεγνωσμένα να βρει αφήγημα». 

  Μην υποτιμάτε τους πολίτες και μην εθίζεστε στην άσκηση βίας. Επικίνδυνα παιχνίδια!
   Η κοινωνία ποτέ δεν εκφράστηκε εναντίον των συμβολικών εκδηλώσεων για τη σημερινή μέρα. Οι πολίτες προφανώς αντιδρούν σε μία τέτοια απαγόρευση, έμπνευσης άλλων εποχών, από τον αρχηγό της Αστυνομίας, με εντολή του υπουργού, του κ. Χρυσοχοΐδη. Σήμερα δε, βλέπουμε ένα κρεσέντο βίας χωρίς λόγο, επιτέθηκαν και σε βουλευτές του ΚΚΕ οι οποίοι βρίσκονταν στο δρόμο, τηρώντας τα μέτρα, ειρηνικά. Κατόπιν, ακόμη και αυτή τη στιγμή καταγγέλλεται ότι συνεχίζουν να κυνηγούν κόσμο, να χτυπούν πάρα πολλούς και να μπαίνουν σε σπίτια και να προβαίνουν σε συλλήψεις. Δίνουν την αίσθηση ότι δείχνουν να απολαμβάνουν τη βία, και τούτο είναι επικίνδυνο. Κρούω τον κώδωνα στον κ. Χρυσοχοΐδη, στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αυτά δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν.

  Με ευθύνη Μητσοτάκη η αστυνομία έδρασε εκτός πλαισίου
   Η αστυνομία έχει και χαρακτήρα κατασταλτικό, όχι όμως εκτός ενός αυστηρού και συνταγματικού πλαισίου και όχι εκτός του κανονισμού λειτουργίας της. Όταν η πολιτική ηγεσία επιτρέπει στην αστυνομία να δρα εκτός πλαισίου, τότε φέρει ακέραια την ευθύνη. Εν προκειμένω, λοιπόν, την ευθύνη φέρει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, με την αποφασιστικότητά του απέτρεψε τον κίνδυνο να μετατραπεί η Αθήνα σε υγειονομική βόμβα. Απέτυχε παταγωδώς, καθώς η «αποφασιστικότητά» του είναι εκείνη που μετέτρεψε τελικώς την πόλη σε υγειονομική βόμβα με 6,000 αστυνομικούς, ενώ από την άλλη τα πολιτικά κόμματα κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε τις εκδηλώσεις μας προστατευμένα και ειρηνικά. 

  Η πρωτιά στην απαγόρευση συνάθροισης άνω των 3 ατόμων σε όλη την επικράτεια ανήκει στην κυβέρνηση ΝΔ. Δικαιωματικά.
   Στους ανακριβείς ισχυρισμούς της συνομιλήτριάς της, βουλευτή της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει την ίδια εντολή κατά την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, η Όλγα Γεροβασίλη αντέδρασε ψύχραιμα και την προέτρεψε να μην συγχέει συνειδητά απολύτως ανόμοια πράγματα, όπως για παράδειγμα μήλα με πεπόνια, υπενθυμίζοντας ότι ως υπουργός Προστασίας Πολίτη δεν είχε προφανώς δώσει εντολή απαγόρευσης συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια.

  Χρησιμοποιήσατε τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ ως αναλώσιμο εργαλείο στο ατυχές σας αφήγημα
   Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλες τις δέουσες κινήσεις ώστε να υπάρξει συνεννόηση για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα όπου οι συμβολικές αυτές μικρές προστατευμένες εκδηλώσεις έπρεπε και μπορούσαν να γίνουν, όπως απεδείχθη. Σήμερα καταρρίφθηκε το αφήγημα της κυβέρνησης. Δεν ήταν τα κόμματα, αλλά η ίδια που μετέτρεψε την πόλη με τους χιλιάδες αστυνομικούς σε υγειονομική βόμβα, αντιμετωπίζοντάς τους ως αναλώσιμους. Αυτή δυστυχώς η κίνηση θα δημιουργήσει το πρόβλημα τις επόμενες ημέρες. 

  Φροντίστε για γιατρούς στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ με τον ίδιο ζήλο που φροντίσατε σήμερα να φέρετε 6000 αστυνομικούς στην Αθήνα!
   Στο τέλος της συζήτησης η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρότεινε στη συνομιλήτριά της να μεριμνήσει η κυβέρνηση για γιατρούς στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ με τον ίδιο ζήλο που φρόντισε να φέρει 6000 αστυνομικούς στο κέντρο. Διότι, «7 μήνες τώρα ένα γιατρό δεν έχετε προσλάβει», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.