25 Νοε 2020

Έλα, μωρέ, τι τις χρειαζόμαστε τις ΜΕΘ, καλά τα λέει ο Γεραπετρίτης!

Πεταμένα λεφτά!!


   Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, βγήκε να μας εξηγήσει ότι, είτε με αυτές τις ΜΕΘ που έχουμε είτε με τις τριπλάσιες, ο αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό θα ήταν πάνω - κάτω ο ίδιος. 
   Κάτι που βεβαίως και δεν ισχύει. Ειπώθηκε όμως. Προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από όποιον το άκουσε και, φυσικά, από τους ίδιους τους εντατικολόγους, που αγωνίζονται καθημερινά και η μόνη στήριξη που τους δόθηκε ήταν ένα χειροκρότημα τον Μάρτιο. Και ο λόγος που ειπώθηκε ήταν μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης και έπρεπε κάτι να πει. Ας σημειωθεί ότι ο Γ. Γεραπετρίτης είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού. 
    Αυτό που ήθελε να πει ο Γ. Γεραπετρίτης ήταν ότι, στην πραγματικότητα, δεν πειράζει που δεν έχουμε αρκετές ΜΕΘ. 
   Έλα, όμως, που πειράζει! Και πολύ μάλιστα: Επειδή ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ είναι που καθόρισε το δεύτερο lockdown, από το οποίο πολύς κόσμος θα καταστραφεί οικονομικά. Επειδή αυτό που σταθμίστηκε ήταν η αδυναμία του συστήματος Υγείας να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση από τον αυξανόμενο αριθμό ασθενώς που χρειαζόταν νοσηλεία.
   Αν δεν πειράζει, γιατί, λοιπόν, υποσχέθηκαν ότι θα έχουν 1.200 ΜΕΘ μέχρι το τέλος του χρόνου; Γιατί καλωσόρισαν τις δωρεές των ιδιωτών; Γιατί προχώρησαν σε ενοικίαση ΜΕΘ και μάλιστα με αυξημένη αποζημίωση από τους κλινικάρχες;
   Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνουν τώρα είναι να απολογούνται για το γεγονός ότι, έχοντας οκτώ ολόκληρους μήνες στη διάθεσή τους να προετοιμαστούν, δεν έκαναν τίποτα πέρα από το να βομβαρδίζουν τον κόσμο με παχιά λόγια και εντυπώσεις. 
   Και απολογούνται με τον χειρότερο τρόπο: με θράσος και κυνισμό.
   Και είναι οι ίδιοι που δηλώνουν από τις αρχές του μήνα ότι το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του. Οι ίδιοι που κατηγορούν καθημερινά την αντιπολίτευση ότι επενδύει στην καταστροφή ως πολιτική ύαινα. 
   Την ίδια στιγμή, βγαίνουν χαλαροί. Τι τις θέλουμε τις ΜΕΘ; Πεταμένα λεφτά! Το είχε πει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, μην το ξεχνάμε αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.