5 Νοε 2020

Δυσφορία επιστημόνων για τους κυβερνητικούς τακτικισμούς

Το Μαξίμου αρνείται επίμονα να δημοσιεύσει τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων


   Στο «σημείο μηδέν» επιστρέφει η χώρα στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης μετά την επιλογή της κυβέρνησης να αγνοήσει τις εισηγήσεις των υγειονομικών μετά την άρση του πρώτου ανοιξιάτικου lockdown. 
   Το Μαξίμου αρνείται επίμονα να δημοσιεύσει τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σε αντιπαραβολή με τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι «ακολουθεί πιστά τις εισηγήσεις των ειδικών», παρότι έχει ζητηθεί πολλές φορές, αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια από όλη την αντιπολίτευση, ώστε να λάβουν γνώση.
   Στον απόηχο των χθεσινών προαναγγελιών για επιβολή μηνιαίου lockdown. ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε με νόημα στο Facebook ότι «το lockdown, αν εφαρμοστεί, πρέπει να είναι μικρής διαρκείας». Όπως εξηγεί ο καθηγητής του LSE, «αν επιβληθεί εκτενέστερο lockdown, η Πολιτεία θα πρέπει να έχει σχέδιο ενίσχυσης όσων θα υποστούν τις συνέπειες περισσότερο και παράλληλα να κινηθεί άμεσα για τη συλλογή επαρκέστερων στοιχείων και τη χάραξη συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου».
   Στους κόλπους των λοιμωξιολόγων επικρατεί έντονη δυσανεξία λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να «χρεώσει στην επιτροπή πολιτικές αποφάσεις». Στο στόχαστρο των επιστημόνων τέθηκε η πρωθυπουργική αποστροφή κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ότι «ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να κάνουμε παρεμβάσεις στην εστίαση έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό μας συμβούλευσαν οι ειδικοί».
   Σε αυτό το φόντο ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε χθες το πρωί πως «οι ειδικοί προτείνουμε πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται», ενώ ο Χαράλαμπος Γώγος στηλίτευσε «την ολιγωρία» που σημειώθηκε ως προς την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.