19 Νοε 2020

Η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως: Εικόνες ντροπής με μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο σε αυλή καφενείου - VIDEO & ΦΩΤΟ

- Με δανεικά ένα κινητό και ένα παλιό laptop
- Το υπουργείο γνώριζε τα προβλήματα από τον Ιούνιο και δεν έκανε τίποτα
- Αλέξης Τσίπρας: Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας...


   Γι αυτές τις εικόνες ντροπής έχει κάτι να πει η κυβέρνηση; Εν έτει 2020, μαθητές μέσα στο κρύο, φορώντας τα μπουφάν τους να προσπαθούν να κάνουν τηλεμάθημα στην αυλή ενός καφενείου, αφού μόνο εκεί υπάρχει internet.
   Η κατάσταση στο χωριό Πεύκη του Πύργου είναι απελπιστική. Οι μαθητές, έχουν δανειστεί ένα κινητό και ένα παλιό laptop, για να μπορέσουν να μπουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση.

   
   Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας. Και οι δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτη του καφενείου – ψησταριά είναι κόλαφος για την Νίκη Κεραμέως.
   «Πέντε παιδιά μεσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό!! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση» είπε ο Γρηγόρης Ξουλεής


  Είχε ενημερωθεί από τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας
   Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου είχε επισημάνει τα κακώς κείμενα του όλου εγχειρήματος της τηλεκπαίδευσης και διαμαρτυρηθεί πολλές φορές ζητώντας την εξασφάλιση, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού laptop ή tablet και την μέριμνα για δωρεάν και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.
   Τον Ιούνιο, μάλιστα, ο Σύλλογος είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλυτικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και την αδυναμία πρόσβασης πολλών μαθητών σε υπηρεσίες διαδικτύου.
 

   Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στη Λάρισα είχε επισημάνει το μέγα θέμα και είχε ζητήσει να δοθούν άμεσα laptop στους μαθητές για την τηλεκπαίδευση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα των ανισοτήτων μέσα στην πανδημία. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ««Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση αυτό το πρόβλημα και αν το αντιλαμβάνονται ποιες κινήσεις θα γίνουν. Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού η πρόσβαση στην μάθηση είναι πρωταρχικό δικαίωμα και πρέπει να το διασφαλίσουμε για όλους» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στο θέμα αυτό».

  Αλέξης Τσίπρας / «Κατάντια Μητσοτάκη - Κεραμέως πέντε παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα στο κρύο με δύο κινητά»


  Αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν, αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν, επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

   Με μια σκληρή δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή τις εικόνες ντροπής σε χωριό του Πύργου όπου πέντε μαθητές κάνουν τηλεμάθημα σε καφενείο μέσα στο κρύο.
   Η εικόνα αυτή είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για κατάντια του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως αλλά δυστυχώς και τη χώρας.
   Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook του Αλέξη Τσίπρα:

«Η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.

Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.

Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα.  Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις τους αύξησαν. Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες - τραπεζομάντηλα.

Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής. Για ακόμη μία φορά η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, αφήνοντας μαθητές να περιμένουν μάταια με τις ώρες μπροστά στην οθόνη και πολλούς γονείς να έχουν χάσει μαζί με μία ημέρα από τη δουλειά τους και την υπομονή τους. 

Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον.

Μία τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον δύο με τρεις υπολογιστές. Έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση πόσα νοικοκυριά μπορούν να διαθέσουν αυτά τα χρήματα; Μάλλον όχι.  Γιατί;

Απλά γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.  Πάλι καλά που κάτι άρχισαν τελευταία να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν πολίτες εξαρτημένοι από το μισθό τους...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.