18 Νοε 2020

Σημάδια πολιτικής χρεοκοπίας

- Οι χειρισμοί των τελευταίων ημερών οδηγούν τον Κ. Μητσοτάκη σε πολιτική απομόνωση
- Και με όλα όσα θα δούμε το επόμενο διάστημα, η πολιτική απομόνωση θα επιταχύνει τη φθορά του. Και θα τον αφήσει μόνο του με τους ακροδεξιούς κλόουν του κόμματός του...


   Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη έβγαλε χθες το άχτι της ενάντια σε πολίτες με απόλυτα ειρηνικές προθέσεις.
   Επιχείρησε να πάρει ρεβάνς για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διαθέτει πολιτική κάλυψη για να το κάνει. Από προχθές η κυβέρνηση δυναμίτιζε το κλίμα εκτοξεύοντας απειλές κατά πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων που είχαν εγκαίρως δηλώσει ότι η παρουσία τους θα είναι συμβολική.
   Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να σηκώσει την ατζέντα «του νόμου και της τάξης» για να καλύψει την πανωλεθρία στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό -συνήθως- πιάνει.
   Με τη βοήθεια της λίστας Πέτσα, αυτό που θα καταλάβουν τα νοικοκυριά είναι ότι κάποιοι θέλουν να διαταράξουν την τάξη την ώρα που η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει τον ιό. Και τα ΜΑΤ την προστατεύουν.
   Δεν θα του βγει σε καλό βέβαια. Οι χειρισμοί των τελευταίων ημερών οδηγούν τον Κ. Μητσοτάκη σε πολιτική απομόνωση.
   Και με όλα όσα θα δούμε το επόμενο διάστημα, η πολιτική απομόνωση θα επιταχύνει τη φθορά του. Και θα τον αφήσει μόνο του με τους ακροδεξιούς κλόουν του κόμματός του.
   Ο αυταρχισμός είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την πολιτική χρεοκοπία.
   Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: εκτός από την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συνοχής, τίθεται πλέον ανοιχτά και θέμα υπεράσπισης της δημοκρατίας.
   Γιατί αυτά που έγιναν χθες είναι μόνο ένα δείγμα από όλα όσα έρχονται.
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.