19 Νοε 2020

Κικίλιας / Μόνο τηλέφωνο για ραντεβού που δε μας έδωσε...

- Επικοινωνιακό σόου-εμπόριο ελπίδας, για να ξεχάσουμε πόσο... «καλά» τα έχουν πάει μέχρι τώρα, που θυμίζει την παροιμία «Τα ψάρια στο γυαλό κι εμείς τηγάνι βάλαμε»
- Εδώ δεν έχουν προνοήσει να έχουν σχέδιο για το τι θα κάνουν αύριο το πρωί και θέλουν να πιστέψουμε ότι σχεδιάζουν για του χρόνου το καλοκαίρι


   Διάβασα χθες το βράδυ στο facebook ένα άρθρο γνώμης του φίλου Γιώργου Παππά, αναφορικά με το χθεσινό τηλεοπτικό σόου Κικίλια, όπου παρουσίασε -υποτίθεται- το εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο για τον κορωνοϊό.
   Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι τα γραφικά που μας παρουσίασε είναι κλεμμένα από αμερικάνικη εταιρεία μεταφορών, που εδρεύει στο Οχάιο. 


   Τι κι αν η κυβέρνηση χρυσοπληρώνει συμβούλους επικοινωνίας και γραφεία γραφιστικής, το υπουργείο Υγείας ένοιωσε την ανάγκη να κάνει τη λαθροχειρία.


   Μαθημένες είναι άλλωστε οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και από χρύσωμα «ημετέρων» και από κλοπές...
   Δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι, οι ίδιοι που αδυνατούν εδώ και 4 μήνες να δώσουν μάσκες σωστών διαστάσεων στα παιδιά μας, έχουν το θράσος να θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι σε θέση να υπολογίσουν με ακρίβεια ατόμου τον αριθμό των εμβολιασμών ανά μήνα! 
   2.117.440 άτομα, αναφώνησε υπερήφανα ο υπουργός Υγείας, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί του υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών πέφτουν από το ένα φιάσκο στο άλλο, ανίκανοι να δώσουν μάσκες που να ταιριάζουν σε παιδικά προσωπάκια κι όχι σε Κύκλωπες.
   Τα δύο προηγούμενα, είναι εξοργιστικές αποδείξεις της γελοιότητας αυτών που αυτοθαυμάζονται ως «άριστοι» και ονομάζουν το «τσίρκο» τους «επιτελικό κράτος«. Τα αφήνω, όμως στην άκρη και τους τα συγχωρώ, διότι, σε εποχές πανδημίας το γέλιο είναι ζωή. 
   Τους ίδιους, όμως, δεν τους συγχωρώ, όχι μόνο επειδή είναι άλλο το γέλιο και άλλο οι γελοίοι, αλλά, κυρίως, επειδή, οι γκάφες τους, δεν τους κάνει «χαριτωμένους». Κάθε άλλο. Είναι άκρως επικίνδυνοι και εγκληματικά ανεπαρκείς.
   Και έχουν και σχέδιο. Όχι το εμβολιαστικό, άλλο σχέδιο. Σ΄αυτό επικεντρώνεται το άρθρο γνώμης του φίλου Γιώργου, το οποίο αντιγράφω:

«Παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο για τον κορωνοϊό.
Μόνο τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού που δε μας έδωσε...
Για εμβόλιο το οποίο δεν έχει ακόμη πάρει έγκριση.
Αντί να μας ανακοινώσει άμεσες κι επείγουσες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών, ανάπτυξη νέων κλινών, αποτελεσματικό εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, προέβη σε εμπόριο ελπίδας και πολλοστή επανάληψη
της ανόητης -κι απάνθρωπης- κυβερνητικής γραμμής πως τα πάμε καλύτερα από τους άλλους Ευρωπαίους.
Τη βαρέθηκα πια, ακριβέστερα τη σιχάθηκα, την αηδίασα, αυτήν τη διαρκή επίκληση στο Μητσοτάκειο δήθεν success story, μέσα από την επαναλαμβανόμενη -πότε άμεση και πότε έμμεση- σύγκριση ασθενών και νεκρών.
Είναι αποκλειστικά δουλειά της επιστημονικής κοινότητας, για τα papers των επιδημιολόγων, η όποια τέτοιου είδους ανάλυση και έρευνα.
Δε χωρά στο δημόσιο πολιτικό λόγο.
Εκεί θέλουμε να ακούσουμε τι έκανε για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας η Ελληνική μεταδεξιά Κυβέρνησή μας. Όχι στατιστικές συγκρίσεις.
Επειδή, ξέρετε, αν νοσήσουμε δε θα έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε σε ποια χώρα, που σήμερα αντιμετωπίζει την πανδημία καλύτερα από εμάς, θα πάμε. Εδώ θα πρέπει να θεραπευτούμε.
Ούτε, απ' την άλλη, θα αισθανθούμε καμιά ιδιαίτερη ικανοποίηση που "κολλήσαμε κορωνοϊό" στην Ελλάδα, δόξα τώ Θεώ που δεν αρρωστήσαμε σε κάποιο άλλο κράτος που "τα πάει πολύ χειρότερα από εμάς".
Τι ανοησίες είναι αυτές;
Όπως το πάνε αυτοί με το success story τους, το επόμενο βήμα θα είναι να προσκαλέσει την παγκόσμια κοινότητα ο Πρωθυπουργός από την Αράχωβα με φόντο το χιονοδρομικό να περάσουμε όλοι μαζί εδώ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Αφού ..."τα πάμε καλύτερα".
Το ξανάκανε εξάλλου, το ίδιο ακριβώς, το Καλοκαίρι.
Αυτό το εγκληματικά ανεύθυνο know how δυστυχώς το έχει.
Α ν ε π α ρ κ ε ί ς και ε π ι κ ί ν δ υ ν ο ι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.