11 Νοε 2020

Όλγα Γεροβασίλη μετά τη θετική απόφαση του ΚΑΣ για το ΞΕΝΙΑ: Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, ως πολιτικός, αλλά κυρίως ως πολίτης της Άρτας

- «Οι προσπάθειες ετών πολλών συμπολιτών μας, με καθοριστικό σημείο την υπογραφή της χρηματοδότησης τον Μάιο του 2018, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα»
- Στη συνεδρίαση του ΚΑΣ συμμετείχε και παρενέβη η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ


   Η Όλγα Γεροβασίλη για την απόφαση του ΚΑΣ για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας Στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) συμμετείχε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το απόγευμα της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2020, με θέμα την έγκριση ή μη της Αρχιτεκτονικής Μελέτης Αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας. 
   Η βουλευτής Άρτας, στην παρέμβασή της, τόνισε ότι η προτεινόμενη λύση αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ είναι συμβατή με τους όρους παραχώρησης του ΞΕΝΙΑ στο Δήμο Αρταίων, ικανοποιεί ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, είναι βιώσιμη και δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο, με δεδομένο ότι διαθέτει εξασφαλισμένη κατά 100% χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζήτησε από τα μέλη του ΚΑΣ να εγκρίνουν την πρόταση Αρχιτεκτονικής Μελέτης, ώστε, μετά από τρεις δεκαετίες, επιτέλους να αξιοποιηθεί και να αποδοθεί ξανά ο χώρος στην κοινωνία της Άρτας. 
   Μετά τη θετική απόφαση του ΚΑΣ, η Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, δηλώνοντας: 
   «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, ως πολιτικός, αλλά κυρίως ως πολίτης της Άρτας, που οι προσπάθειες ετών πολλών συμπολιτών μας, με καθοριστικό σημείο την υπογραφή της χρηματοδότησης τον Μάιο του 2018, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Μετά από 30 χρόνια, μπαίνουμε επιτέλους στην τελική ευθεία. Το έργο είναι πλέον ορατό, το 2023 αυτός ο εμβληματικός χώρος της Άρτας θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες και θα αποτελέσει ξανά μέρος της καθημερινότητας και της λειτουργίας της πόλης μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.