1 Νοε 2020

Συναγερμός και «ασφυξία» στο Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα: Δεκάδες κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο

Διακομίζονται σε Άρτα, Πρέβεζα, Φιλιάτες, αναζητούν και εκτός Ηπείρου, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια


   Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιάννενα, καθώς εντοπίστηκε έξαρση κορωνοϊου, με συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας.
   Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν καταγραφεί 26 κρούσματα του ιού σε ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, ενώ ορισμένοι από τους ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα. 
   Οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όμως, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου και αναζητούνται κρεβάτια και εκτός Ηπείρου. 
   Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 53 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ υπάρχουν 55 κρεβάτια. 
   Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με την περιοχή να βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα μεταξύ του προσωπικού.
   Όπως διαβάζω στο epiruspost:
   Σε νοσοκομεία της Ηπείρου αλλά και εκτός αυτής αναζητούνται λύσεις για την μεταφορά ηλικιωμένων που έχουν νοσήσει από Covid-19 σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας των Ιωαννίνων. 
   Ήδη τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της Άρτας, της Πρέβεζας και των Φιλιατών, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική της ανακοίνωση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται κλίνες για μεταφορά στο Μεσολόγγι και την Πάτρα.
   Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται 53 ασθενείς με κορωνοϊό στα 55 κρεβάτια που έχουν αναπτυχθεί. Η πληρότητα είναι σχεδόν ολική και κρατούν δύο κλίνες για σοβαρά περιστατικά. Για όλη την Ήπειρο υπάρχουν 8 κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και οι 5 είναι καλυμμένες.

   ΥΓ: Όταν φτάνουμε στο σημείο ηλικιωμένος να μεταφέρεται από τα Γιάννενα, επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι, στην Πρέβεζα και να μπαίνει για νοσηλεία με «εντέλλεσθε», καθώς υπήρχαν αντιρρήσεις για την διακομιδή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, όσο και να ταΐζουν τα κανάλια για να τους λιβανίζουν...
   Έχουμε «πόλεμο», είπε χθες ο Μητσοτάκης, αλλά στέλνει τους «ήρωες» να πολεμήσουν άοπλοι. Τους ήρωες που χειροκροτούσε, αλλά δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει, ούτε ένα μέτρο να πάρει για την στήριξή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.