3 Νοε 2020

Πρέβεζα: Το παίρνουν πάνω τους οι Σύλλογοι Γονέων του 2ου και 3ου Γυμνασίου μετά τα κρούσματα

- Παρότι η Δ/νση Β/θμιας είπε ότι θα λειτουργούσαν κανονικά, οι γονείς αποφάσισαν να απέχουν οι μαθητές από τα μαθήματα για λόγους υγειονομικής ασφάλειας
- Μπάχαλο στο σχολικό συγκρότημα: Καμία ενημέρωση, καμία μέριμνα, όλα χαλαρά


   Αποχή από τα μαθήματα στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, μετά το θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό και σε ένα μαθητή στο 3ο Γυμνάσιο. Αυτή την απόφαση γνωστοποίησαν στους γονείς, ο κάθε σύλλογος. 
    Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκόταν στο σχολικό συγκρότημα, για να προχωρήσει σε τεστ σε καθηγητές και προσωπικό των σχολείων. 
   Σύμφωνα με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία πάντως θα λειτουργούσαν κανονικά. 
   Ωστόσο, οι δύο Σύλλογοι Γονέων πήραν την απόφαση να προχωρήσουν οι μαθητές σε αποχή από τα μαθήματά τους σήμερα και για όσο χρειαστεί, για λόγους προστασίας, έως ότου υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
   Τραγελαφικές εικόνες εκτυλίχθηκαν χθες, όπως διαβάζω σε χθεσινή ανάρτηση του prevezanews: «Μπάχαλο στο συγκρότημα 2ου και 3ου Γυμνασίου – Αναστάτωση μετά από θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό. Καμία ενημέρωση, καμία μέριμνα, όλα χαλαρά και από αύριο ΟΛΟΙ με μάσκες παντού!!!»
   Αντιγράφω:

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στον ιό βρέθηκε και μαθητής στο ίδιο γυμνάσιο, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ που έγινε, ενώ τα αποτέλεσμα του μοριακού τεστ πρόκειται να εξαχθούν τις επόμενες ώρες.

Το πρωί σήμερα τα παιδιά πήγαν στο σχολείο ωστόσο με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του 3ου γυμνασίου αποχώρησαν.

Οι καθηγητές παρέμεναν όμως εκτός κτιρίου για ώρες.

Μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση, με αποτέλεσμα όλη η μαθητική κοινότητα του συγκροτήματος (2ο και 3ο γυμνάσιο) να έχει αναστατωθεί και να προκληθεί ένας δικαιολογημένος πανικός.

Στο ίδιο χώρο, λειτουργεί και το 2ο γυμνάσιο οι μαθητές του οποίου μπήκαν στις αίθουσες την πρώτη ώρα και έπειτα ακολούθησε ένας στην κυριολεξία «πανζουρλισμός».

Οι μαθητές δεν ήθελαν να μπουν στις τάξεις όταν πλέον έγινε γνωστή η κατάσταση επικαλούμενοι τα αυτονόητα.

Να τονιστεί επίσης και το εξής. Καθηγητές που διδάσκουν στο 3ο γυμνάσιο και που έχουν έρθει σε επαφή εντός του σχολείου με το κρούσμα, διδάσκουν και στο δεύτερο γυμνάσιο, όπως και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Μετά από δύο περίπου ώρες και με παρέμβαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ζητήθηκε να αποχωρήσουν τα παιδιά από το 2ο γυμνάσιο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίαση των διδασκόντων αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά τα μαθήματα, αφού μειοψήφησαν οι καθηγητές που ήταν υπέρ στο να μην γίνουν οι επόμενες ώρες.

Έτσι παρατηρείται έως και αυτή την ώρα το εξής. Οι περισσότεροι μαθητές να βρίσκονται στο προαύλιο και να μην μπαίνουν στις τάξεις. Να γίνονται μαθήματα σε ορισμένα τμήματα με παρουσία 3-4 μαθητών. Μαθητές να πηδούν τα κάγκελα του σχολείου και να αποχωρούν. Γονείς να παίρνουν άδεια για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Μαθήματα να παραδίδονται, κ.α..

Με λίγα λόγια ένα «μπάχαλο» το οποίο προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις οι αρμόδιοι φορείς, επικαλούμενοι τα πρωτόκολλα, και που αναδεικνύουν σοβαρά ζητήματα και «κενά» που παρουσιάζονται στο τρόπο αξιολόγησης καταστάσεων, στην παρούσα χρονική στιγμή στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Β/θμια να υποβληθούν αύριο σε τεστ όλοι οι καθηγητές. Άγνωστο τι θα γίνει με τους μαθητές.

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Οι γονείς πάντων ζητούν τα εξής απλά πράγματα. Να γίνει άμεσα απολύμανση του συγκροτήματος και να προχωρήσουν σε ελέγχους όχι μόνο οι καθηγητές αλλά και τα παιδιά, μιας και την προηγούμενη εβδομάδα το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και παραμένει άγνωστο σε τι βαθμό υπάρχει και αν υπάρχει διασπορά.

Είναι αλήθεια πως περνούμε δύσκολες μέρες και όσο γίνονται αυστηρότερα τα μέτρα στην καθημερινότητα λογικό είναι να αναστατώνονται οι γονείς και ολόκληρες οικογένειες, όταν αυτά τα μέτρα δεν αυστηροποιούνται και στην μαθητική κοινότητα, σε περιπτώσεις όπως την συγκεκριμένη.

Ο χαλαρός τρόπος και κυρίως η παντελής απουσία ενημέρωσης στην άμεση διαχείριση και λήψης απόφασης, προβληματίζει από την μία και από την άλλη προκαλεί ερωτηματικά για το τι τελικά είναι σημαντικό και τι όχι.

Έτσι λοιπόν από αύριο, όλοι με μάσκες και στην βόλτα, ενώ σήμερα με θετικό κρούσμα σε σχολείο στην Πρέβεζα, η ζωή συνεχίζεται κανονικά σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Και πιθανόν να συνεχιστεί και αύριο.

Αναμένουμε τις εξελίξεις… και η ζωή τραβάει την ανηφόρα με την μάσκα και τα πρωτόκολλα!!!

 

Γιώργος Ευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.