3 Οκτ 2020

Κορωνοϊός / Τέσσερα κρούσματα στο Χαμόγελο του Παιδιού - VIDEO

- Τρία παιδιά και μία εργαζόμενη
- Καταγγελία από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κατά του ΕΟΔΥ για ολιγωρία


   Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρία παιδιά που φιλοξενούνται σε σπίτι που διατηρεί το Χαμόγελο του Παιδιού στο Μοσχάτο, ενώ θετική εντοπίστηκε και μία εργαζόμενη.
   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ, στα τέλη Σεπτεμβρίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας 17χρονος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τεστ και βρέθηκαν θετικοί άλλα δύο παιδιά και μία εργαζόμενοι.
   Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Κ. Γιαννόπουλου, χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, καθώς δεν υπήρξε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διεργασίες ιχνηλάτησης.
   Στην εν λόγω δομή μένουν 25 παιδιά ενώ εργάζονται 18 άνθρωποι.
   Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε κατήγγειλε τον ΕΟΔΥ για «πρόβλημα επικοινωνίας», καθώς «δεν έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, κάτι που έπρεπε να γίνει αστραπιαία, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσα άτομα σε ένα χώρο».


 
   Επιπλέον, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξε «δυστοκία» από τον ΕΟΔΥ, καθώς «αρκετές φορές καταφύγαμε σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουμε τεστ».
   Ακόμη, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη να επισπεύδονται οι διαδικασίες σε χώρους όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και με σοβαρές επιπτώσεις και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων tests μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα, την ανάγκη άμεσης και λεπτομερούς ιχνηλάτισης, την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ στις κρίσιμες ανάγκες φορέων όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.