28 Οκτ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Τιμούμε τους πατριώτες που έχυσαν το αίμα τους αντιστεκόμενοι στο φασισμό και ναζισμό - VIDEO

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι διαρκής και καθημερινός


   Τιμήθηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Άρτα, ωστόσο ήταν ένας «λιτός» εορτασμός, σε σχέση με άλλες χρονιές, χωρίς την παρουσία κόσμου και χωρίς παρελάσεις, καθώς αυτό επέβαλλαν τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
   Την επέτειο των 80 χρόνων του έπους του '40 τίμησε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία, μετά την κατάθεση στεφάνων, έκανε δηλώσεις για την ημέρα μνήμης και τιμής προς αυτούς που έχυσαν το αίμα τους αγωνιζόμενοι ενάντια στο φασισμό και ναζισμό.


   Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημείωσε ότι η φετινή επέτειος συμπίπτει χρονικά με την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας, όμως, ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς ο φασισμός δεν ξεριζώθηκε. Οφείλουμε, τόνισε, να είμαστε απέναντι στα «μηνύματα» μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ενάντια στη διαφορετικότητα των άλλων, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά είναι ένας καθημερινός αγώνας.
   Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας για την υγειονομική κρίση, απευθύνθηκε στους συμπολίτες ζητώντας τήρηση των μέτρων προστασίας και επανέλαβε την ανάγκη η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι πρέπει άμεσα να λάβει σοβαρά μέτρα και να σταματήσει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα που εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας και δεν πείθουν τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων.
   Τέλος, επεσήμανε με έμφαση ότι η κυβέρνηση στοχοποίησε και στράφηκε εναντίον στους νέους ανθρώπους, για να καλύψει έτσι τις δικές της ευθύνες. Όπως χαρακτηριστικά είπε, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης με τη συνειδητή υποβάθμιση της κρατικής έναντι της ατομικής ευθύνης «Δεν μπορεί να λες στα σχολεία συνωστισμός, στα σχολεία συνωστισμός και ξαφνικά κολλάει κάπου μετά τις 12 στο περίπτερο. Αυτά είναι αντιφατικά μηνύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.