31 Οκτ 2020

Μίνι lockdown από τα ξημερώματα της Τρίτης ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις χωρίζεται η χώρα - Τι ισχύει για τους νομούς της Ηπείρου 


   Νέα μέτρα που θα ισχύουν για όλο το Νοέμβριο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού. 
   Μεταξύ άλλων, από την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει καθολικό lockdown στην εστίαση στις μέχρι τώρα «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα
   Παράλληλα, θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί σε όλη τη χώρα, χωρίς να εφαρμοστούν τελικά τα σκληρότερα μέτρα (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:30) για τις υγειονομικά επιβαρυμένες περιοχές. Όπως φάνηκε, η σχετική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει προκειμένου η κυβέρνηση να «μετρήσει» αντιδράσεις. 
   Για την ώρα δε θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, ενώ η χώρα θα χωριστεί σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις (επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου). 
   Ειδικότερα, στην πρώτη ζώνη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο», όπου βρίσκονται οι νομοί της Ηπείρου, πλην Ιωαννίνων. Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. 
  Έτσι θα ισχύει: 
  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις 
   Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί», ανάμεσά τους και τα Γιάννενα
   Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
  • Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
  • Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.