20 Οκτ 2020

Υπάρχει ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19 για την περίπτωση των εργατών γης στον κάμπο της Άρτας;

- Ανησυχία προκαλούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
- Ερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Ράνιας Γκίζα, προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου


   Ο πρόσφατος εντοπισμός δύο κρουσμάτων κορωνοϊού, το ένα σε αλλοδαπό εργάτη γης που διέμενε με άλλους στη περιοχή των Κωστακιών και το δεύτερο σε άτομο που έχει σχέση με την αγροτική δραστηριότητα αυτής της περιόδου, αποτελεί γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς υποδηλώνει πιθανή διασπορά του Covid-19 στον πληθυσμό της περιοχής.
   Ανησυχία που επιτείνεται, καθώς δεν υπάρχει -ή δεν υπάρχει ενημέρωση για την ύπαρξη του- ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 για την περίπτωση των εργατών γης στον κάμπο της Άρτας.
   Γι' αυτό το λόγο, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας,  με την Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», Ράνια Γκίζα, απευθύνει την παρακάτω Ερώτηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη

ΘΕΜΑ: «Μέτρα πρόληψης για μετάδοση του covid-19 στους εργάτες γης, στον κάμπο της Άρτας»

Κύριε Περιφερειάρχη:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Άρτας, μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί στον κάμπο της Άρτας μετά τα βεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή, σε εργάτη γης αλλά και σε επαφές με ανθρώπους που συχνάζουν στις πιάτσες των εργατών γης.

Το αγροτικό στοιχείο και ο πρωτογενής τομέας στους δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά της Π.Ε. Άρτας, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι σε οργασμό και ως εκ τούτου έχουν πολλούς εργάτες γης. Σε περιόδους αιχμής, σύμφωνα με τα στοιχεία προηγουμένων ετών, υπάρχουν περί τους 3.000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή αναμένονται πάνω από 1.500 άτομα που θα εργαστούν στην συγκομιδή ακτινιδίου, μανταρινιού, πορτοκαλιού κ.α.

Έτσι το κρούσμα που εντοπίστηκε σε αλλοδαπό εργάτη γης που διέμενε με άλλους στη περιοχή των Κωστακιών, αλλά και ο εντοπισμός δεύτερου κρούσματος σε άτομο που έχει σχέση με την αγροτική δραστηριότητα αυτής της περιόδου, αποτελεί γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς υποδηλώνει πιθανή διασπορά στον πληθυσμό.

Ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης:

  1. Εάν εκπονήθηκε ή προβλέπεται να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 για την περίπτωση των εργατών γης στον κάμπο της Άρτας, από την Πολιτική Προστασία ή σε συνεργασία με φορείς όπως οι δήμοι Αρταίων και δήμοι Νικολάου Σκουφά.
  2. Εάν υπάρχει ήδη τέτοιο σχέδιο, ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις του;
  3. Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπονται για την περίπτωση, ώστε να προστατευθεί η κοινότητα και να ελαχιστοποιηθεί η εύλογη ανησυχία των κατοίκων;

 

Με εκτίμηση,

Ουρανία (Ράνια) Γκίζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας με την Παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.