25 Οκτ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Προχειρότητα, άγνοια… ή μήπως εξαπάτηση;

Αδιανόητη γκάφα ή συνειδητή εξαπάτηση των γυναικών από τον Μητσοτάκη;


   Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του στο γραφείο του με 6 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού. 
   Μόνο που αυτό που... εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης.. ισχύει ήδη, από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (άρθρ. 5) του ΕΟΠΥΥ του 2018! Και όχι μόνο για γυναίκες 49 και 50 ετών, αλλά για όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών, και ακόμα και 35 ετών, αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. 
   Τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού στηλίτευσε η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Άρτας, σε δήλωση της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα από το ΦΕΚ: 



Προχειρότητα, άγνοια… μήπως και εξαπάτηση;
 

«Σήμερα, 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ανέλαβε δράση ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού με την παρουσία της κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή.

Ως γιατρός και ως γυναίκα επισημαίνω τη σημασία, την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στις παροχές Πρωτοβάθμιας Υγείας συμπεριλήφθηκε, για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και ΚΑΘΕ χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός μόλις ανακοίνωσε "πιλοτική δράση δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη για τις γυναίκες ηλικίας 49 & 50 ετών", μη λαμβάνοντας υπόψιν τόσο το υφιστάμενο πλαίσιο, όσο και τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Προχειρότητα, άγνοια…μήπως και εξαπάτηση;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.