14 Οκτ 2020

Ελληνοτουρκικά / Το Βερολίνο αδειάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο κυρώσεων

- Το Βερολίνο λέει ότι δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Η Καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις; Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές 


   Κάπου στο δρόμο φαίνεται ότι έχει χαθεί το αίτημα της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Παρά το γεγονός ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δηλώνουν ότι θα υποβληθεί σχετικό αίτημα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι.
   Δεν είναι άλλωστε τυχαίες και οι διαρροές από την γερμανική Καγκελαρία. Συγκεκριμένα, γερμανικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι Βερολίνο δεν αναμένει αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη Παρασκευή και παρέπεμψαν για τις όποιες αποφάσεις στον Δεκέμβριο.
   Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής στις Βρυξέλλες επίσημα θέμα επιβολής κυρώσεων.
   Ο Στέλιος Πέτσας με πρωινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής την ενεργοποίηση των κυρώσεων.
   «Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Μιλάει ξεκάθαρα το προηγούμενο Κείμενο των Συμπερασμάτων για τα δύο άρθρα της Συνθήκης, το 29 και το 215, που περιλαμβάνουν τις κυρώσεις. Πώς αυτές εξειδικεύονται, πώς προχωρούν, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους είναι θέμα που θα συζητήσουν οι ηγέτες» σημείωσε. 

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Η Καγκελαρία ή ο κ. Πέτσας λένε ψέματα για τις κυρώσεις; 


   Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. έκανε το παρακάτω σχόλιο για το θέμα: 
   «Επίσημες πηγές της Καγκελαρίας διαρρέουν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ ο κ Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε.
   Περιμένουμε επισήμως από την Κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δυο λέει ψέματα.
   Λίγη σοβαρότητα και περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.