7 Οκτ 2020

Δικαιοσύνη και μνήμη

- Σε κάθε περίπτωση, οι μαχαιροβγάλτες με τις σβάστικες που κάθισαν στο ειδώλιο αυτής της ιστορικής δίκης δεν είναι αυτοδημιούργητοι
- Πίσω τους υπάρχουν όλοι αυτοί που τους έσπρωξαν, που τους βοήθησαν και τους ξέπλυναν... Η κοινωνία δεν θα τα ξεχάσει αυτά


   Το γεγονός ότι μια ομάδα φασιστών εγκληματιών κατάφερε να γίνει πολιτικό κόμμα και να μπει στη Βουλή με την ψήφο χιλιάδων πολιτών είναι μια σελίδα ντροπής στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Η πολιτική ενδυνάμωση της Χ.Α. έκανε ακόμα πιο ασύδοτη και επιθετική τη δράση της.
   Της επέτρεψε να μετεξελιχθεί σε στρατό, με στολές, βαθμούς και επιχειρησιακά σχέδια, ενώ οι μεμονωμένες επιθέσεις μελών της στον δρόμο πολλαπλασιάστηκαν. Κανείς δεν ξέρει πού θα είχαν φτάσει τα πράγματα αν οι ναζιστές δολοφόνοι δεν είχαν νιώσει σε τέτοιο βαθμό ασφαλείς ώστε να σκοτώσουν τον Παύλο Φύσσα παρουσία αστυνομικής δύναμης.
   Η Χ.Α. δεν δικάζεται για τις πολιτικές της θέσεις ή την ιδεολογία της. Δικάζεται για συγκεκριμένες δολοφονικές ενέργειες, καθώς και για τη λειτουργία της ως δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με ιεραρχία και συνεχή παρουσία.
   Σήμερα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη.
   Σε κάθε περίπτωση, οι μαχαιροβγάλτες με τις σβάστικες που κάθισαν στο ειδώλιο αυτής της ιστορικής δίκης δεν είναι αυτοδημιούργητοι.
   Πίσω τους υπάρχουν όλοι αυτοί που τους έσπρωξαν, που τους βοήθησαν και τους ξέπλυναν.
   Οι πολιτικοί που συζήτησαν μαζί τους και έδειξαν κατανόηση στα κίνητρά τους, οι δημοσιογράφοι που ανέδειξαν την ευγενή κοινωνική τους δράση, τα δημόσια πρόσωπα που τους τίμησαν με τη στήριξή τους και αναγνώρισαν την «έστω και εριστική» αγάπη τους για την πατρίδα.
   Η κοινωνία δεν θα τα ξεχάσει αυτά.
   Οι ναζί στη φυλακή. 
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.