12 Οκτ 2020

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης -πλην ΚΚΕ- στο Δήμο της Άρτας για «τακτικισμούς, τρικλοποδιές και υπόγεια αλισβερίσια» του δημάρχου

«Η σημερινή απουσία μας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει τον χαρακτήρα της καταγγελίας μας στις παραπάνω πρακτικές του κ.Δημάρχου. Αφού η αντιπολίτευση του είναι άχρηστη, ας συνομιλεί με τα άδεια έδρανα»


   Μετά από αρκετό καιρό που έχει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας κι ενώ έτρεχαν σημαντικά τοπικά ζητήματα που όφειλαν να συζητηθούν στην ώρα τους – ειδικά μετά το θάνατο νεαρού συμπολίτη μας πάνω στα κιγκλιδώματα της περιφερειακής οδού- η παρούσα Δημοτική Αρχή, που αρέσκεται στα επικοινωνιακά κόλπα, επέλεξε να κάνει τη συνεδρίαση αυτή υπό το «φως» των πρόσφατων και συντονισμένων «μεταγραφών» δημοτικών συμβούλων και των αντίστοιχων συνδιαλλαγών και λοιπών υπόγειων διαδρομών, που ως στόχο έχουν την αλλοίωση των συσχετισμών εντός του δημοτικού συμβουλίου για την επίτευξη τεχνητών πλειοψηφιών προς όφελός της. 
   Οι αντιδεοντολογικές αυτές ενέργειες του Δημάρχου, αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού από μέρους του στο θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, στη δημοκρατική και διαφανή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και καταδεικνύουν επίσης την πρόθεσή του να αλλοιώσει αυτό που ο λαός της Άρτας επέλεξε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
   Αν ο κ. Δήμαρχος θεωρεί ότι η αρτινή κοινωνία πρέπει να διέπεται και να γαλουχείται από αρχές και πρακτικές ιδιοτέλειας, αμοραλισμού και ικανοποίησης μικρών και μεγαλύτερων συμφερόντων, τότε ας συνεχίσει. Αφού άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» ας αποδεχτεί και τις συνέπειες.
   Ο Δήμος μας, για να βγει από το τέλμα και να πάει επιτέλους μπροστά, χρειάζεται καλή πρόθεση, συνεργασία και σεβασμό στην αυτοτελή παρουσία, σκέψη και δράση του καθενός δημοτικού συμβούλου και της καθεμιάς δημοτικής παράταξης. Χρειάζεται δημοκρατία και διαφάνεια. Όχι τακτικισμούς, τρικλοποδιές και υπόγεια αλισβερίσια.
   Πολλές φορές στο παρελθόν υποτιμήθηκε και απαξιώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν κρίσιμα ζητήματα του Δήμου μας δεν περνούσαν καν προς συζήτηση μέσα από αυτό ή ερχόταν εκ των υστέρων και πολλές φορές υπήρξαμε μάρτυρες της αλαζονικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του Δημάρχου, τις οποίες και καταγγείλαμε. Και πολλές άλλες φορές επίσης δείξαμε μεγαλοθυμία και καλή πίστη, γιατί σκοπός μας είναι η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Δήμου, αλλά δυστυχώς η πρόθεσή μας αυτή δεν εκτιμήθηκε.
   Η σημερινή απουσία μας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει τον χαρακτήρα της καταγγελίας μας στις παραπάνω πρακτικές του κ.Δημάρχου. Αφού η αντιπολίτευση του είναι άχρηστη, ας συνομιλεί με τα άδεια έδρανα. Ο ίδιος φέρει ακέραιη την ευθύνη γι΄αυτό. Ίσως έτσι αντιληφθεί, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνοδοιπόροι του, ότι η εποχή των «Ηγεμόνων» έχει παρέλθει προ πολλού! 

Άρτα, 12-10-2020 
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια) 
 ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (Γιάννης Παπαλέξης) 
 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ (Γιώργος Μπαλάγκας) 
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ (Λίτσα Κιτσαντά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.