5 Οκτ 2020

Κορωνοϊός / Δεν αποδίδουν τα μέτρα, «καμπανάκι» από τους λοιμωξιολόγους

Έξαρση κρουσμάτων στην Αττική. Στο τραπέζι και πάλι η καθολική χρήση μάσκας. Δεν συζητούν ακόμη lockdown οι επιστήμονες, μέτρα τοπικά όπου χρειαστεί


   Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες ιδιαίτερα στην Αττική, όπου τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού φαίνεται ότι δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. «Καμπανάκι» για τον υψηλό αριθμό τόσο των κρουσμάτων όσο και των διασωληνωμένων συνεχίζουν να χτυπούν οι ειδικοί, ενώ απευθύνουν έκκληση για την τήρηση των μέτρων.
   Προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, ήταν η εκτίμηση του λοιμωξιολόγου και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Μάριου Λαζανά, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις μπορεί να προκύψουν εστίες υπερμετάδοσης. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος.
   Ο Μ. Λαζανάς τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, σημείωσε και υποστήριξε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.
   Στόχος σύμφωνα με τον Μ. Λαζανά είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα. Δέκα με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται, ανέφερε ενώ προειδοποίησε πως έως ότου υπάρξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν θα φύγει εύκολα ο κορωνοϊός. Δυστυχώς θα υπάρξουν προβλήματα και το 2021, εκτός αν ο ιός αδρανοποιηθεί μόνος του, όπως έχει γίνει και με άλλους ιούς στο παρελθόν, είπε. 

  Μέτρα τοπικά όπου χρειαστεί
   «Θα παίρνονται νέα μέτρα κατά τόπους όταν θα εντοπίζονται αυξημένα κρούσματα» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Γενικής Ιατρικής, Ανάργυρος Μαριόλης μιλώντας στο OPEN TV, ενώ προέβλεψε πως «θα είναι δύσκολες οι μέρες που έρχονται».
   «Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά» είπε, ενώ υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να αξιολογηθούν ακόμη τα μέτρα που έχουν ληφθεί, καθώς θα πρέπει να περάσει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με τον Αν. Μαριόλη «τα 39 είναι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.