4 Οκτ 2020

Οι φασίστες στη φυλακή

- Ένας κύκλος κλείνει σχεδόν μετά από πέντε χρόνια
- Την ερχόμενη Τετάρτη, το δικαστήριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ιστορία


   Την επόμενη Τετάρτη, 69 στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν.
   Η Χρυσή Αυγή έγινε γνωστή για τη δράση της, με μαχαίρια, κατσαβίδια και ρόπαλα στα σκοτεινά στενά, πάντα εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Διακρίθηκαν επίσης στον ρόλο αγανακτισμένων πολιτών, στο πλευρό της αστυνομίας σε επιχειρήσεις εναντίον διαδηλωτών. Η πολιτική κρίση των Μνημονίων έφερε αυτούς τους φασίστες με τα ξυρισμένα κεφάλια, τις αρβύλες και τα τατουάζ με τις σβάστικες μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
   Έκτοτε η δολοφονική δράση τους αναβαθμίστηκε, στρατιωτικοποιήθηκε και έγινε επιθετικότερη. Αν ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν Έλληνας πολίτης, αλλά ένας ακόμα ανυποψίαστος Πακιστανός μετανάστης που βρέθηκε τυχαία στον δρόμο τους, η εγκληματική τους δραστηριότητα θα είχε συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα.
   Σε ένα ευνομούμενο κράτος, αυτή η συμμορία θα έπρεπε να είχε βρεθεί στο εδώλιο του κακουργιοδικείου πολύ καιρό πριν. Αντί γι' αυτό, κάποιοι τους χάιδεψαν, τους καλόπιασαν, τους ξέπλυναν. Αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Είναι και αυτοί υπόλογοι για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και έχουν ονοματεπώνυμα.
   Την ερχόμενη Τετάρτη, το δικαστήριο θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ιστορία. Γιατί θα απαντήσουν στο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας: να ξεριζωθεί ο φασισμός που κάποιοι αναίσχυντα επέτρεψαν να ανθίσει και να φουντώσει μέσα στα σπλάχνα της.

το editorial στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.