10 Οκτ 2020

Η κ. Κεραμέως φοβάται τον συνωστισμό στο γραφείο της

- Θεωρεί ασφαλείς τις τάξεις με 25 και βάλε άτομα μέσα, αλλά δεν δέχεται πάνω από 9 άτομα στο γραφείο της
- Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέτρα και τα σταθμά που η υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί για να μετρήσει την επικινδυνότητα του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες και στο γραφείο της
- Στα σχολεία η υγειονομική ασφάλεια πάει περίπατο, για να συναντήσει το πολιτικό παράδοξο


   Η είδηση που έπαιξε προχθές ήταν ότι η υπουργός Παιδείας απέρριψε όλα τα αιτήματα της ΟΛΜΕ και έστειλε τους εκπαιδευτικούς πίσω στις τάξεις τους, να κάνουν μάθημα με 25 και 27 μαθητές ανά αίθουσα, λέγοντάς τους ότι η χρήση μάσκας είναι αρκετή για την προστασία μαθητών και καθηγητών. Η κυρία Κεραμέως, πιστή στις θέσεις της, απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη.
   Η είδηση που δεν έπαιξε ήταν ότι η υπουργός Παιδείας απαίτησε, πριν από τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές, να μπουν στο γραφείο της μόνο 6 αντιπρόσωποι της ΟΛΜΕ. Αν βάλεις και τους 3 εκπροσώπους του υπουργείου, που θα μετείχαν στη συνάντηση, έχουμε σύνολο 9 ατόμων στο υπουργικό γραφείο.
   Με λίγα λόγια, η υπουργός Παιδείας θεώρησε τα 9 άτομα υπεραρκετά, φοβούμενη τον συνωστισμό σε ένα γραφείο που για τους γνωρίζοντες είναι το μεγαλύτερο σε τετραγωνικά υπουργικό γραφείο και σίγουρα κάνει για δύο σχολικές αίθουσες. Με λίγα λόγια, η υπουργός Παιδείας, που θεωρεί ασφαλείς τις τάξεις με 25 και βάλε άτομα μέσα, φοβάται τον συνωστισμό στο γραφείο της και βάζει περιορισμούς στο πόσοι θα μπουν να συνομιλήσουν μαζί της.
   Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέτρα και τα σταθμά που η υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί για να μετρήσει την επικινδυνότητα του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες και στο γραφείο της. Όπως ενδιαφέρον έχει η ελαστικότητα των πρωτοκόλλων, που η κυβέρνηση εφαρμόζει, όταν έχουμε να κάνουμε με συναθροίσεις μέχρι 9 ατόμων σε κλειστούς χώρους όταν σ’ αυτούς τους χώρους δεν συμπεριλαμβάνονται οι σχολικές αίθουσες, όπου εκεί η υγειονομική ασφάλεια πάει περίπατο, για να συναντήσει το πολιτικό παράδοξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.