24 Οκτ 2020

Μερόπη Τζούφη: Άμεση ανάγκη στελέχωσης ώστε Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα να είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες

- Η κυβέρνηση ΝΔ εξαίρεσε τα νοσοκομεία της Ηπείρου από τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ
- Επιτακτική ανάγκη η λειτουργία περιφερειακού συντονιστικού στην Ήπειρο


   Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ
   Κατά τις συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, τονίστηκε η άμεση ανάγκη στελέχωσης των ΜΕΘ, των κλινικών και των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, όπως επίσης και με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας. 
   «Η επαρκής στελέχωση είναι απαραίτητη συνθήκη ώστε ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα να είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 
   Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού, όπως επίσης και για την εξαίρεση των νοσοκομείων της Ηπείρου από τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ, παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην περιοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, όπου κυριάρχησε το ζήτημα των ελλείψεων του προσωπικού. 
   Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και το δήμαρχο Ιωαννίνων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η επιτακτική ανάγκη λειτουργίας περιφερειακού συντονιστικού οργάνου για τη βελτιστοποίηση ενημέρωσης των πολιτών, τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και την αποτελεσματική ιχνηλάτιση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.