29 Οκτ 2020

Ξεμπροστιάστηκαν - Το ξέραμε, αλλά πρώτη φορά αποκαλύφθηκε δημόσια ότι... τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ γράφονται στο Μαξίμου!

- Το απρόσεκτο copy-paste που αποκάλυψε το «σκονάκι» Μαξίμου προς ΜΜΕ, με την εντολή για επίθεση στον Τσίπρα
- Αλέξης Τσίπρας: «Όσα σκονάκια και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του»


   Το Μαξίμου όχι μόνο υπαγορεύει, αλλά γράφει και στην κυριολεξία τα ρεπορτάζ στα φιλοκυβερνητικά μέσα. 
   Και η αποκάλυψη έγινε από το ίδιο το «Πρώτο Θέμα», αλλά και από το Liberal! 
   Στα δυο δημοσιεύματα, με το ρεπορτάζ για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγήκε στη δημοσιότητα και η γραπτή εντολή του Μαξίμου. 
   Ο συντάκτης φαίνεται ότι μετέφερε με copy paste όλη την ενημέρωση από το Μαξίμου, χωρίς να προσέξει ότι μαζί δημοσίευσε και τις κατευθύνσεις του «διευθυντή» των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, ραδιοσταθμών, καναλιών και ιστοσελίδων. 



   Έτσι, λοιπόν, από αυτή την απροσεξία, μάθαμε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει για επίθεση στον Τσίπρα. Μετέφεραν από κεκτημένη ταχύτητα και αμέλεια αυτολεξεί το ραβασάκι από το Μαξίμου.


   Γράφει συγκεκριμένα το «σκονάκι» από το Μαξίμου: 
   «Πέραν των προφανών ειδήσεων, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα
   Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο.» 
   Ασφαλώς και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ελέω και του πακτωλού χρημάτων από τις δυο λίστες Πέτσα, παίρνουν τη γραμμή έτοιμη γραμμένη. Για πρώτη φορά, όμως, βγαίνει στη δημοσιότητα. Scripta manent! Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει! 
   Ο Στέλιος Πέτσας, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά και τη σκληρή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ψέματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η γραμμή που δόθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι όσα είπε δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, στο βίντεο με την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική αναφορά.

  Αλέξης Τσίπρας: «Η εντολή Μητσοτάκη για επιθέσεις από τα ΜΜΕ δεν με αγγίζει»
   Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα «σκονάκια» στον φιλοκυβερνητικό τύπο που αποκάλυψε το avgi.gr
   Με μια σκληρή δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την αποκάλυψη του avgi.gr για τα σκονάκια της κυβέρνησης στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που ελέγχει. «Σκονάκια» που λόγω αμέλειας δημοσιεύτηκαν στο «Πρώτο Θέμα» και το Liberal, αποδεικνύοντας ότι οι πακτωλοί των χρημάτων από τις λίστες Πέτσα βρίσκουν τόπο.
   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ντροπή και την κατάντια της ενημέρωσης και τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας
   Παράλληλα, επισημαίνει ότι «Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του»

  Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook
   «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.
   Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία.
   Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.
   Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.
   Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.