17 Οκτ 2020

Φιάσκο με περικεφαλαία

Είναι εντυπωσιακό με πόση άνεση αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν από την πατριδοκαπηλία στο να μην κάνουν τίποτα. Ποιος το περίμενε από τόσο γυαλιστερές περικεφαλαίες...


   Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι χάρη στις ενεργές προσπάθειες της ελληνικής διπλωματίας κατάφερε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και κατάφερε να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα μια διατύπωση που προειδοποιεί την Τουρκία ότι, αν δεν συμμορφωθεί, η Ε.Ε. θα επανεξετάσει το ζήτημα τον Δεκέμβριο.
   Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι, αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις, η Ευρώπη θα ευαισθητοποιηθεί κάποια στιγμή, πού θα πάει. Τέλος είπε ότι ζήτησε να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στη γειτονική μας χώρα, όταν δεν έχει καταφέρει ούτε καν να συμπεριληφθεί στα κείμενα η λέξη «κυρώσεις».
   Είπε επίσης ο πρωθυπουργός μας ότι η επέκταση των 12 μιλίων νότια της Κρήτης «είναι μια συζήτηση που δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο» κατηγορώντας έμμεσα την αντιπολίτευση για πλειοδοσία.
   Σωστά, η εξωτερική πολιτική χρειάζεται υπευθυνότητα. Και το λέει ο άνθρωπος που κάποτε κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει θαλάσσια σύνορα και ότι πούλησε την Μακεδονία για τις συντάξεις. Μάλιστα.
   Αυτή λοιπόν είναι η κυβερνητική επιτυχία, την ώρα που το “Oruc Reis” παραβιάζει δυνητική ελληνική κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο.
   Μια έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Τουρκία «να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων με συνεπή και συστηματικό τρόπο».
   Είναι εντυπωσιακό με πόση άνεση αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν από την πατριδοκαπηλία στο να μην κάνουν τίποτα.
   Ποιος το περίμενε από τόσο γυαλιστερές περικεφαλαίες...
το editorial στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.