19 Οκτ 2020

Νέος συναγερμός στην Ήπειρο: Συρροή κρουσμάτων από κηδεία στη Φιλιππιάδα, νέα συρροή και στο Μέτσοβο

- Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 8 κρούσματα σχετιζόμενα με την κηδεία και 7 στο Μέτσοβο
- Θετικοί γιατρός και νοσηλεύτρια, αλλά το Κ.Υ. Μετσόβου λειτουργεί κανονικά
- Κρούσμα και στο IKEA στα Γιάννενα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και κανένας έλεγχος για τήρηση των μέτρων, καταγγέλλει το Σωματείο


   Νέος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για τις υγειονομικές αρχές της Ηπείρου και τις υπηρεσίες που κάνουν την ιχνηλάτηση.
   Μετά από κηδεία στην περιοχή της Φιλιππιάδας καταγράφεται συρροή κρουσμάτων Covid-19.
   Ήδη μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα που σχετίζονται άμεσα με την συγκεκριμένη θρησκευτική τελετή.
   Πρόκειται για ορισμένους που έχουν βγει θετικοί το τελευταίο διήμερο στην περιοχή της Πρέβεζας και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από χωριό της Παραμυθιάς, που επίσης είχε παραστεί στην ίδια κηδεία.
   Η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η Αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου.


  Νέα συρροή κρουσμάτων και στο Μέτσοβο
   Νέα συρροή κρουσμάτων εντοπίζεται το τελευταίο 24ωρο στο Μέτσοβο. Από τα 23 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, τα επτά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, προέρχονται από το Μέτσοβο.
   Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι γιατρός και νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας.
   Το Κέντρο Υγείας λειτουργούσε με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται όμως ότι η επαφή με τους κατοίκους της περιοχής είχε συνέπειες για το ίδιο και τους ανθρώπους που υπηρετούν εκεί.
   Σημειώνεται ότι, παρά τα δύο κρούσματα, το Κέντρο Υγείας εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.


  Κρούσμα σε μεγάλη αλυσίδα, ανησυχία του Σωματείου
   Την έντονη ανησυχία του μεταφέρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων με αφορμή κρούσματα που καταγράφονται σε επιχειρήσεις χωρίς στη συνέχεια να λαμβάνεται κανένα μέτρο.
   Αφορμή, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, αποτελεί κρούσμα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας και συγκεκριμένα των ΙΚΕΑ χωρίς να ακολουθήσει καμία επίσημη και καθολική ενημέρωση των υπόλοιπων εργαζομένων.
   Το Σωματείο καυτηριάζει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για κρούσματα σε επιχειρήσεις και κανένας έλεγχος για τήρηση των μέτρων η οποία επαφίεται στους ίδιους τους επιχειρηματίες.
   Χαρακτηρίζει την στάση αυτή προκλητική και επικίνδυνη την ώρα που καταγράφεται ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στο Νομό.
   Το Σωματείο ζητά από όλα τα μέλη του να αναφέρουν κρούσματα που καταγράφονται σε χώρους δουλειάς και απαιτεί άμεση και επίσημη ενημέρωση από τους εργοδότες όπου εντοπίζεται κρούσμα, αυστηρή ιχνηλάτηση, μέτρα καραντίνας, απολυμάνσεις και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.