13 Οκτ 2020

Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν να δυναμιτίσουν το τείχος του δημοκρατικού κόσμου απέναντι στο νεοναζισμό

- Ήταν συνειδητή επιλογή του Μητσοτάκη να βγει με ψέματα, διχαστικό και ανιστόρητο λόγο
- Όμως δε θα ξαναγράψει την ιστορία! Ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου!


Παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτή Άρτας, στο Ράδιο Θεμα και στο Γιάννη Πρετεντέρη 

   Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ως προς το ποιος έχει ευθύνες για τη Χρυσή Αυγή, μία συζήτηση που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε ερωτήματα και εξέθεσε γεγονότα: 

 Γιατί η κυβέρνηση ΝΔ μέσα σε 42’’ διέλυσε με βία μία μέρα γιορτής της δημοκρατίας;; 
   Κατ αρχάς εχει σημασία να θυμηθούμε ότι μέσα σε 42’’ από την ώρα της έκδοσης μιας ιστορικής απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να διαλύσει τη συγκέντρωση. Απρόκλητα. Πυρπολώντας πρώτη ένα κλίμα δημοκρατικής ομοψυχίας. 

 Γιατί ο κ. Μητσοτάκης λίγες μόλις ώρες αργότερα επιχείρησε να εξισώσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; 
   Αργότερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει με τον διχαστικό και ανιστόρητο λόγο της θεωρίας των δύο άκρων συκοφαντώντας το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά (ως την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος εγκληματικών και φασιστικών πρακτικών) με σαφή στόχο του να βγει η Νέα Δημοκρατία ως πρωτεργάτης της δίωξης. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ενεργήσει υπέρ του εαυτού του και εναντίον της ιστορικής αλήθειας. Όμως δε θα ξαναγράψει την ιστορία! Κανένας πολίτης δεν διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου! Δεν είμαστε μονοκύτταροι οργανισμοί! 

 Όταν η ΝΔ δια των Σαμαρά και Μπαλτάκου έβαζε στοπ στον Ρουπακιώτη να μην περάσει το ν/σ με το οποίο η δίκη της Χ.Α. θα γινόταν νωρίτερα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Μανώλη Γλέζου παρέδιδε στον τότε υπουργό 32 φακέλους δικογραφιών προκειμένου να συσχετισθούν οι υποθέσεις ώστε να τεκμηριωθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης 
   Όταν κάποιος προσπαθεί να προσεταιριστεί ο ίδιος τη διαδρομή και την επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος εμείς στεκόμαστε εδώ να του θυμίζουμε και να μην του επιτρέψουμε. Το γεγονός ότι η απόφανση της δικαιοσύνης συμπίπτει χρονικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να διαγράψει ούτε την διαδρομή των αγώνων του αντιφασιστικού κινήματος, ούτε τον αγώνα της Μάγδας Φύσσα, αυτής της εμβληματικής φυσιογνωμίας, ούτε τη διαδρομή της Αριστεράς και τους αγώνες της ενάντια στο φασισμό και ναζισμό. 
   Όταν η ΝΔ δια του κ. Σαμαρά και κ. Μπαλτάκου έβαζε στοπ στον Ρουπακιώτη για να μην περάσει το νομοσχέδιο με το οποίο η δίωξη της Χ.Α. θα γινόταν νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 32 φακέλους δικογραφιών τους οποίους εγχείρισε στον υπουργό τότε ο Μανώλης Γλέζος προκειμένου να συσχετισθούν οι υποθέσεις ώστε να τεκμηριωθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 
   Όταν οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων παρίσταντο στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μάρτυρες κατηγορίας η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα του οποίου οι βουλευτές της δεν πήγαν! 

 Το Σαμαρικό ποτ πουρί χρυσαυγίτικης ρητορικής το θυμάστε; 
   Δε θα ξεχάσουμε δηλώσεις Σαμαρά που εκινούντο στη ρητορική χρυσής Αυγής, όπως: γέμισαν οι παιδικοί σταθμοί από μετανάστες, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις, η εισβολή θα τελειώσει τώρα. Από αυτά η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να διαφύγει! 

 Τις απειλές Σαμαρά προς τη ΔΗΜΑΡ ότι «υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» τις θυμάστε; 
   Ο Σαμαράς εμπόδισε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Δεν ήθελε να το κατεβάσει. Απειλούσε τη ΔΗΜΑΡ κατά καταγγελίες όλων των βουλευτών της ότι εάν φύγει από την κυβέρνηση, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλλια, εννοώντας τη Χ.Α., προκειμένου να περάσουν τα νομοσχέδια που ήθελε. Ο αντιρατσιστικός λοιπόν ψηφίστηκε το 2014 εφ όσον προηγήθηκε η δολοφονία Φύσσα και εφ όσον αναλάμβανε την προεδρία στην ΕΕ η Ελλάδα. Η πίεση από την Ευρώπη ήταν τεράστια. 

 Πού ήταν η αντιφασιστική ευαισθησία της κυβέρνησης ΝΔ του κ. Σαμαρά όταν η Χρυσή Αυγή δολοφονούσε μετανάστη; Όταν σκορπούσε τον τρόμο στις γειτονιές; 
   Η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δολοφονία Φύσσα δεν άντεξε την κατακραυγή. Διότι όταν, νωρίτερα, είχε δολοφονηθεί ο Λουκμάν Σαχζάτ από τα τάγματα εφόδου πέρασε στα μικρά γράμματα, διότι …μετανάστης ήταν… Όταν σκορπούσαν τη βία στις γειτονιές, στους δρόμους, στον Α. Παντελεήμονα, στον Πειραιά, στο Περαμα, όλο αυτό έτεινε να είναι ένα κομμάτι της κανονικότητας. Άρα υπάρχουν ευθύνες! Εάν η ΝΔ είχε κινηθεί νωρίτερα και είχε αντιμετωπίσει την εγκληματική οργάνωση ενδεχομένως να μην είχαμε τη δολοφονία Φύσσα. Επίσης, υπενθυμίζω ξανά: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εγχειρίσει τους 32 φακέλλους δικογραφιών στον υπουργό δεν θα είχε τεκμηριωθεί με τρόπο αδιαμφισβήτητο η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

 Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε μία ημέρα επιχείρησε να αυτοηρωοποιηθεί και δυναμίτισε το τείχος των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στο φασισμό 
   Το έναυσμα της συζήτησης που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες είναι ο διχαστικός λόγος Μητσοτάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Σε μία στιγμή όπου όφειλε να συμβάλει στην ομοθυμία απέναντι στον κοινό εχθρό του Ναζισμού και του φασισμού, ο κ. Μητσοτάκης: 
επέλεξε να κομπάσει επιλέγοντας ως μοναδικές ημερομηνίες ορόσημο του αντιφασιστικού αγώνα την κυβέρνηση Σαμαρά που κυνήγησε και την κυβέρνηση Μητσοτάκη που φυλάκισε τη Χ.Α. Αυτό αποτελεί ψυχολογική παγίδα. Ποιο; Το να αγνοείς δεδομένα και πληροφορίες επειδή έρχονται σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεις ή εν προκειμένω επιθυμείς να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν, ονομάζεται ψυχολογική παγίδα και η επιστήμη το έχει ερμηνεύσει. Δεν θα πέσουμε σε τέτοιες παγίδες που στήνουν τα λογικοφανή άλματα Μητσοτάκη. 
Επίσης, επέλεξε συνειδητά να δυναμιτίσει το τείχος των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου με την διάτρητη θεωρία των δύο άκρων, ψευδόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη Χ.Α. Όταν το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης ανακινεί άλλα αντανακλαστικά! 
   Άρα, ας είναι φειδωλοί, λοιπόν, στους κομπασμούς τους γιατί τα ιστορικά γεγονότα στέκονται απέναντι. 
   Ας σεβαστούν το αντιφασιστικό κίνημα και το ρόλο που έχει διατελέσει στους αγώνες απέναντι στο νεοναζισμό 
   Ας σεβαστούν τους δημοκρατικούς πολίτες. 
   Ας φανούν φειδωλοί στους πολιτικά επικίνδυνους χαρακτηρισμούς τους για το ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά έχει δώσει το αίμα των δικών της ανθρώπων στον αντιφασιστικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.