25 Σεπ 2020

Σε παράλληλη πραγματικότητα ο Μητσοτάκης, επέμεινε «στο όλα καλά καμωμένα» - VIDEO

- Όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη, σιωπή για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες
- Ξετσίπωτα ψέματα με το «Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας»
- ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα»


   Στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης των πολιτών επανήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού μηνύματος για τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για το νέο κύμα της πανδημίας και πέταξε πάλι το μπαλάκι στους πολίτες για να μην υπάρξει νέο lockdown. Καυστικό σχόλιο από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα» σημειώνουν χαρακτηριστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.
   Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προέταξε το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», επενδύοντας στο φόβο και την ατομική ευθύνη.
   «Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι "αυτοπροστασία ή καραντίνα". Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο.
   Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Τη φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από κάποιους ενήλικες. Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό» σημείωσε μεταξύ άλλων.
   Κεντρική στόχευση του πρωθυπουργικού διαγγέλματος αποτέλεσε καταφανέστατα η αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών για την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος... μαθηματικά που διαψεύδονται από τους ίδιους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ισχυρίστηκε ότι «αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
   Σε αντιπαραβολή, δε, με τα αγωνιώδη μηνύματα της επιστημονικής κοινότητας για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ειδικά αυτά της Αττικής, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι όλα πάνε καλά και εμφάνισε μια μαγική εικόνα, διαμηνύοντας ότι «οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όριά τους»!


ΣΥΡΙΖΑ: Λίγη σοβαρότητα κ. Μητσοτάκη
   Με ένα καυστικό σχόλιο απάντησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, σοβαρότητα.
   «Τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως «εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς». Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα» τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.