21 Σεπ 2020

Δημόσια καταγγελία του «γαλάζιου» Περιφερειάρχη Ηπείρου: Ανύπαρκτη η ηγεσία του ΕΟΔΥ

- Καμία επίσημη ανακοίνωση-απάντηση του ΕΟΔΥ για το αλαλούμ που προκάλεσε το Σάββατο
- Λέτε να είναι ο κ. Καχριμάνης που τρεντάρει στο twitter το #ΝΔ_θέλατε;


   Τα έξι κρούσματα του Σαββάτου που είχαν επιβεβαιωθεί στο Νομό Ιωαννίνων αλλά από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν ως δώδεκα, αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.
   Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας κατήγγειλε δημόσια τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την ηγεσία του για τις παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας.
   Η Περιφέρεια Ηπείρου από αργά το βράδυ του Σαββάτου και μέσω των υπηρεσιών της είχε επιβεβαιώσει ότι τα έξι κρούσματα από την δομή της Αγίας Ελένης είχαν εγγραφεί δύο φορές, μία στην ελληνική και μία στην αγγλική γλώσσα.
   Ο Περιφερειάρχης επιχείρησε αρκετές φορές να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο, όπως ανέφερε και στην συνέντευξη.
   Έτσι απευθύνθηκε στους κατοίκους της περιοχής για να ζητήσει αφενός την τήρηση των μέτρων για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια στην Ήπειρο και αφετέρου για να καυτηριάσει την ανυπαρξία κάθε συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι η ιχνηλάτηση και η επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή γίνεται από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου σε μία άτυπη διαδικασία κι αφού διαπιστώθηκε η πλήρης αδυναμία του ΕΟΔΥ να φέρει σε πέρας ένα τέτοιο έργο, άμεσα και αποτελεσματικά.
   Ο Περιφερειάρχης θύμισε τα γεγονότα του καλοκαιριού όταν χρεωνόταν κρούσματα με βάση το ΑΜΚΑ, αναφέρθηκε στους ελέγχους της Κακαβιάς που ο ΕΟΔΥ τους καθυστέρησε δύο μήνες, στην αδυναμία ευρείας δειγματοληψίας στη δομή της Αγίας Ελένης και στα διπλά κρούσματα του Σαββάτου, που έδωσαν και την…. χαριστική βολή.
   «Έχουμε άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία αλλά δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Προσπαθήσαμε από την αρχή της πανδημίας να τους εξηγήσουμε ότι απαιτείται η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, όμως δεν θέλησαν να το καταλάβουν», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης…
   Περισσότερο αιχμηρός σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «πρόβλημα έχουμε με την ηγεσία του ΕΟΔΥ η οποία είναι ανύπαρκτη».
   Ο ΕΟΔΥ, πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση- απάντηση για το αλαλούμ που προκάλεσε το Σάββατο.
πηγή
   σημ. Τηλεβόα: Στο twitter πάντως τρεντάρει το #ΝΔ_θέλατε! Λέτε να είναι ο κ. Καχριμάνης που αρτάρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.