9 Σεπ 2020

Έτσι λειτουργουν μόνο τα καθεστώτα...

- Καταργούν την Εισαγγελία Διαφθοράς, ξεμπερδεύουν με τον... κακό μπελά Τουλουπάκη και «θάβουν» τη δικογραφία Novartis
- Λάππας: «Εν κρυπτώ και παραβύστω» το έγγραφο Τσιάρα προς το Ανώτατο Συμβούλιο
- Εντελώς «συμπτωματικά», την ίδια μέρα ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη


   Το σκάνδαλο Novartis εκδηλώθηκε κατά το χρονικό διάστημα που κυβερνούσαν τη χώρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είτε χωριστά είτε μαζί. Τα δύο αυτά κόμματα αναγνώρισαν την ύπαρξη του σκανδάλου, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτό.
   Δέχτηκαν ότι ήταν ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονταν μόνο γιατροί, άντε και κάποιοι παράγοντες της κρατικής διοίκησης. Οτιδήποτε ξεπερνούσε αυτό το πλαίσιο ήταν σκευωρία σε βάρος τους, έλεγαν, την οποία εξύφαναν και εκτέλεσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί τους.
   Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στράφηκαν εναντίον της κοινής λογικής σύμφωνα με την οποία σκάνδαλα τέτοιου μεγέθους είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο με την πολιτική εξουσία να βρίσκεται απέναντι.
   Με αυτή την έννοια, αν αυτά τα δύο κόμματα επιθυμούσαν την αναζήτηση της αλήθειας -ακόμα κι αν δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο- θα έπρεπε να απαιτούν να στραφεί η διερεύνηση του σκανδάλου σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά σε εκείνα που στις κρίσιμες περιόδους είχαν ευθύνη πολιτικού προϊσταμένου στο ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης. Δηλαδή στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας.
   Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις και από όσα έφτασαν στη χώρα μας μέσω της δικαστικής συνδρομής των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τη στιγμή που υπήρχαν και υπάρχουν, έπρεπε και πρέπει να διερευνηθούν ώς το τέλος. Αυτό ήταν και παραμένει μονόδρομος.
   Το ευτύχημα είναι ότι υπήρξαν και δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι θέλησαν να οδηγήσουν την έρευνα ώς το τέλος. Μια τέτοια λειτουργός είναι η Ελένη Τουλουπάκη. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό. Και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να της αφαιρεθεί ο φάκελος της υπόθεσης.
   Η ανάδειξη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο ώστε αυτή η ομολογημένη πρόθεση του παλιού δικομματισμού να μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί. Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συγχωνευτεί με την Οικονομική Εισαγγελία.
   Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας θα τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο και η δικογραφία του σκανδάλου Novartis θα φύγει από τα χέρια της κ. Τουλουπάκη. Ωραίο τέχνασμα για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Ετσι όμως λειτουργεί μόνο ένα... καθεστώς.
πηγή
 
   Έτσι, λοιπόν, με συντονισμένες μεθοδεύσεις η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis οργανώνουν την κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στην ουσία και της ίδιας της Εισαγγελέως, Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να της αφαιρεθεί η επίμαχη δικογραφία για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας.
   Με έγγραφό του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητά τη «συγχώνευση» της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς γίνεται αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και νομοθετική προπαρασκευή από τη Βουλή.
   Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για απροκάλυπτη κίνηση, προκειμένου να εξουδετερωθεί πλήρως η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και να της αφαιρεθεί, μοιραία, η ογκώδης δικογραφία της Novartis.

Λάππας: «Εν κρυπτώ και παραβύστω» το έγγραφο Τσιάρα προς το Ανώτατο Συμβούλιο
   Άμεση ήταν η αντίδραση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και αναρτήσεις sites σήμερα ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Τσιάρας ζήτησε με έγγραφό του που απέστειλε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο (για άλλο ερώτημά του) τη συγχώνευση των Εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.
   Αυτό γίνεται «εν κρυπτώ και παραβύστω» χωρίς να έχει ενημερωθεί κανένας θεσμικός συνομιλητής του υπουργείου Δικαιοσύνης και κανένας φορέας της νομικής κοινότητας στη χώρα μας. Ποιο όμως είναι το περιεχόμενο του εγγράφου του; Τι ακριβώς ζητά από το ΑΔΣ;
   Έτσι μετά την εξουδετέρωση de facto της Εισαγγελίας Διαφθοράς από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοινώνεται ενοποίησή της με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, χωρίς καμία συνεννόηση με τις δικαστικές ενώσεις, τους δικηγορικούς συλλόγους, της νομικές σχολές, που είναι de jure οι συνομιλητές του υπουργείου Δικαιοσύνης και αυτοί που βιώνουν και επομένως γνωρίζουν άριστα τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης και η γνώμη τους ως εκ τούτου θα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, και, φυσικά, χωρίς καμία ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής, ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος και πολιτικός και επιστημονικός διάλογος. Ακόμα και η τυχόν παράλειψη συγκρότησης μίας Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για μία τέτοια ενοποίηση των δύο Εισαγγελιών, μας καθιστά δύσπιστους για τις προθέσεις του υπουργείου και διερωτόμαστε αν σήμερα εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να τοποθετήσει πρόσωπα της αρεσκείας της σε τόσο κρίσιμους τομείς του συστήματος απονομής ποινικής δικαιοσύνης, θυσιάζοντας τη θεσμική θωράκισή του χάριν τοποθέτησης αρεστών προσώπων στη νέα ενοποιημένη Εισαγγελία. Οψόμεθα».

  Εντελώς συμπτωματικά, ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για να τεθεί σε αργία η Τουλουπάκη
   Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η ερώτηση που κατέθεσαν ταυτόχρονα στη Βουλή, 6 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, στην οποία ζητούν να τεθεί σε αργία η εισαγγελέας: «Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών». Αυτό σημειώνουν οι βουλευτές βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης, την ίδια μέρα που απέστειλε το σχετικό έγγραφο.

  Κλιμακώνεται η προσπάθεια απαξίωσης της Τουλουπάκη
   Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα επιχειρήθηκε να αφαιρεθεί και η αστυνομική φρουρά από τη γνωστή Εισαγγελέα, η οποία φέρεται να επανήλθε μετά τις διαμαρτυρίες. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τη διάρρηξη στο σπίτι της στην Ακρόπολη την ώρα που απουσίαζε η φρουρά.
   Έχει προηγηθεί η πολυσυζητημένη άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος της, μετά από δύο αντικρουόμενα εισαγγελικά πορίσματα, που είχαν προαναγγελθεί, αλλά και σοβαρές απειλές από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

  Ο πόλεμος κατά της Ελ. Τουλουπάκη (2017-2020)
   ■ Ανοίκειες επιθέσεις για τις καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.
   ■ Περιφρόνηση της δικαστικής συνδρομής με το FBI.
   ■ Δεκάδες δημοσιεύματα με άθλιες προσωπικές αναφορές ακόμα και για την υγεία της.
   ■ Μάζεμα (ελάχιστων) υπογραφών για την εκδίωξή της.
   ■ Μηνύσεις πολιτικών πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.
   ■ Εκ των υστέρων κατηγορίες συναδέλφων της.
   ■ Προσπάθεια να κληθεί στη Βουλή ως ύποπτη.
   ■ Επιλογή αποκλειστικά του πορίσματος Ζαχαρή που στρέφεται εναντίον της.
   ■ Ληστεία στο υποτιθέμενο υπό φύλαξη σπίτι της και αφαίρεση κάθε στοιχείου της προσωπικής της ζωής και των φακέλων της.
   ■ Υποβάθμιση της διάρρηξης από τον υπουργό ΠροΠο.
   ■ Εσπευσμένη συνένωση των Εισαγγελιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.