2 Σεπ 2020

Εργασιακός μεσαίωνας με νόμο Βρούτση: Απλήρωτες υπερωρίες για όσους μπαίνουν σε καραντίνα

- Φορτώνουν ξανά το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους
- Έφη Αχτσιόγλου: «Το μένος αυτής της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο»


   Αντιμέτωποι με 11ωρα, χωρίς μάλιστα να πληρώνονται για τις υπερωρίες, θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι που θα μπαίνουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
   Σύμφωνα με διάταξη του υπουργείου Εργασίας, όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επτά ή δεκατεσσάρων ημερών, εφόσον δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσω τηλεργασίας, θα κληθούν να αναπληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες τις εργατοώρες τις οποίες το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να χάσουν!
   Η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εντός 4 μηνών και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού. Η επιπλέον εργασία δεν θα αμείβεται ως υπερεργασία ή υπερωρία.
   «Ο εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει παράδεισος μπροστά στα νέα σχέδια του κ. Βρούτση» αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας τη νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας. Όπως σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «το υπουργείο Εργασίας όχι μόνο δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αλλά ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για να καλύψουν τις ημέρες της υποχρεωτικής απουσίας τους από την εργασία!».
   «Η κυβέρνηση δηλαδή», συνεχίζει η Έφ. Αχτσιόγλου, «όχι μόνο δεν προέβλεψε άδεια ειδικού σκοπού με αποδοχές, όχι μόνο δεν απαγόρευσε τον συμψηφισμό ημερών κανονικής άδειας με τις ημέρες απουσίας λόγω καραντίνας, αλλά έρχεται να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες και να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της απουσίας στην οποία υποχρεώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».
   «Το μένος αυτής της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο. Την προειδοποιούμε να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.