8 Σεπ 2020

Η κανονικότητα Μητσοτάκη

- Για αυτόν όλα βαίνουν καλώς. Και σε κάθε περίπτωση δεν θα άφηνε τον θάνατο μερικών γέρων να του χαλάσει το αφήγημα
- Αυτός είναι ο λόγος που, με τη βοήθεια της λίστας Πέτσα, προσπαθεί να αποκοιμίσει την κοινή γνώμη, πουλώντας κανονικότητα και συγχαίροντας τον εαυτό του
- Αυτό που έρχεται, ο κόσμος πρέπει να το δει με τα δικά του μάτια. Και να αντιδράσει αναλόγως...


   «Τίποτα δεν μας στεναχώρησε περισσότερο από το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου από ένα άτομο χάσαμε πολλούς...» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Και καθάρισε διά της ατομικής ευθύνης.
   Το γεγονός ότι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είχαν αφεθεί μέχρι προχθές χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα δεν το θεώρησε πρόβλημα. Και σε κάθε περίπτωση δεν θα άφηνε τον θάνατο μερικών γέρων να του χαλάσει το αφήγημα.
   Για τον Κ. Μητσοτάκη όλα βαίνουν καλώς. Μας είπε για τις επιτυχίες της χώρας στο λοκ ντάουν, για το πόσο διεθνές παράδειγμα γίναμε, για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε με τους πολίτες. Το άνοιγμα του τουρισμού ήταν, κατά την εκτίμησή του, υποδειγματικό. Το ίδιο και το άνοιγμα των σχολείων με 25 μαθητές στις τάξεις. Η έξαρση των κρουσμάτων είναι παγκόσμια. Η τρομακτική ύφεση επίσης. Άρα όλα είναι υπό έλεγχο.
   Δεν θα περίμενε κάποιος, φυσικά, να μιλήσει για λίστες Πέτσα και «σκόιλ ελικικού», για διάτρητα πρωτόκολλα και αντιδραστήρια Μαγιορκίνη, για ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία και σχολεία. Ο Κ. Μητσοτάκης κοιτάζει μπροστά. Στο συρτάρι του βρίσκονται το ασφαλιστικό Πινοσέτ, η εργασία με απλήρωτα εντεκάωρα και εκ περιτροπής εργαζομένους, η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία, οι περικοπές κοινωνικών δαπανών, τα ντιλ με τους επιχειρηματίες. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει έρθει να κυβερνήσει τη χώρα. Έχει έρθει για να κλείσει δουλειές.
   Αυτός είναι ο λόγος που ο πρωθυπουργός, με τη βοήθεια της λίστας Πέτσα, προσπαθεί να αποκοιμίσει την κοινή γνώμη πουλώντας κανονικότητα και συγχαίροντας τον εαυτό του. Αυτό που έρχεται ο κόσμος πρέπει να το δει με τα δικά του μάτια. Και να αντιδράσει αναλόγως.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.