10 Σεπ 2020

Το απόλυτο μπάχαλο στη ΝΔ με την καταψήφιση της άρσης ασυλίας του Πολάκη

- Αντάρτικο, ασυνεννοησία ή υποκρυπτόμενο μήνυμα; 
- Κοινοβουλευτικός διασυρμός για μία υπόθεση την οποία Μητσοτάκης και ΝΔ είχαν κάνει «σημαία»
- Άρχισαν οι δημόσιες συγγνώμες προς τον Κουρτάκη από Ά. Γεωργιάδη και Κ. Μπογδάνο - Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, σχολιάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ


   Αντάρτικο, ασυνεννοησία, υποκρυπτόμενο μήνυμα; Κανείς δεν έχει απαντήσει επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία για το λόγο που απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη σήμερα στη Βουλή, σε μία υπόθεση την οποία το Μαξίμου και η Πειραιώς είχαν κάνει «σημαία».
   Η εν λόγω υπόθεση έφτασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μετά από ένδικα μέσα που κίνησε ο εκδότης των φιλοκυβερνητικών «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, κατά του Π. Πολάκη «για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης».
   Παρά το γεγονός ότι η θέση του κόμματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ήταν κατηγορηματικά υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η αίτηση απορρίφθηκε, καθώς πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές δεν πήγαν στην Ολομέλεια για να ψηφίσουν. 
   Το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ως κοινοβουλευτικό «αυτογκόλ» της ΝΔ, μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδεχόμενους τριγμούς ή και εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
   Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το Κίνημα Αλλαγής είχε δηλώσει «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είχαν καταψηφίσει.
   Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 70 βουλευτές της ΝΔ, 7 της Ελληνικής Λύσης και 3 του Κινήματος Αλλαγής (Α. Λοβέρδος, Ν. Γιαννακοπούλου, Χρ. Γκόκας). Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 του ΚΚΕ και 4 του ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσε 1 βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (Β. Κεγκέρογλου). Η δύναμη των κομμάτων στη Βουλή είναι ΝΔ-158, ΣΥΡΙΖΑ-86, ΚΙΝΑΛ-22, ΚΚΕ-15, Λύση-10 και ΜέΡΑ25-9

  Βουλευτές της ΝΔ ζητούν συγγνώμη από τον Γ. Κουρτάκη και απαιτούν απόδοση ευθυνών


   Σοβαρό εσωκομματικό θέμα στη ΝΔ τη μη άρση ασυλίας του Π. Πολάκη - Άρχισαν οι δημόσιες συγγνώμες προς τον εκδότη από Ά. Γεωργιάδη και Κ. Μπογδάνο - Ο κατήφορος δεν έχει τέλος σχολιάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ
   Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την καταψήφιση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη παρά το γεγονός ότι η θέση του κόμματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη.
   Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση άρσης ασυλίας αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη. Επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 κατά και ένας δήλωσε «παρών».
   Ήδη οι πρώτοι βουλευτές με δηλώσεις τους ζητούν συγγνώμη από τον εκδότη αλλά και απόδοση ευθυνών. Πρώτος και... καλύτερος ποιος άλλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
   Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter:
   «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες.
   Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε.
   Δεν θα επαναληφθεί».


   Στο ίδιο μήκος και το σχόλιο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν» ανέφερε.


  Πηγές ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Ο κατηφορος δεν έχει τελος
   Καυστικό ήταν το σχόλιο από πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. «Δε φτάνει ο κοινοβουλευτικός διασυρμός της ΝΔ με τους μισούς και πλέον βουλευτές της να «καταψηφίζουν» την κομματική γραμμή για άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τώρα υπουργός της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητάει συγγνώμη από εκδότη γιατί δεν μαντρωθήκαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος όπως ζήτησε ο εκδότης. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Περαστικά τους, στα οικογενειακά τους ας τα βρουν μόνοι τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
Καταψηφίστηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π.Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.