16 Σεπ 2020

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας για τα κιγκλιδώματα

- Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο του 19χρονου Βαγγέλη
- «Παίρνω την πρωτοβουλία να καταγγείλω την απαράδεκτη αδιαφορία των υπευθύνων σχετικά με τα επικίνδυνα κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου της Περιφερειακής Οδού, όπου την Κυριακή τα ξημερώματα ακόμη ένας άνθρωπος- ένα 19χρονο παιδί- έχασε τη ζωή του»
- «Όσο ακόμη το αίμα είναι νωπό και ταράζει την ευαισθησία μας, αναμένουμε απαντήσεις και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω πρωτοβουλίες»


   Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, Βαγγέλης Χαρμπής ,με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίοτ ης Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου στην Εθνική Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου στη στροφή του Κάστρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, αλλά και ως γιατρός και κυρίως ως Δημότης παίρνω την πρωτοβουλία να καταγγείλω την απαράδεκτη αδιαφορία των υπευθύνων σχετικά με τα επικίνδυνα κιγκλιδώματα του πεζοδρομίου της Περιφερειακής Οδού, όπου την Κυριακή τα ξημερώματα ακόμη ένας άνθρωπος- ένα 19χρονο παιδί- έχασε τη ζωή του. Πρόκειται ίσως για το φονικότερο σημείο της χαρακτηρισμένης «Εθνικής Οδού» όπου, ένεκα πρωτίστως της οδηγικής συμπεριφοράς και των ακατάλληλων κλίσεων του δρόμου συμπεριλαμβανομένων, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τροχαία, πολλά εξ αυτών με σοβαρούς τραυματισμούς και αρκετούς θανάτους.
   Και ενώ όλοι γνωρίζουμε- δημότες και αρμόδιοι- για τη «στροφή του θανάτου», αφήνουμε να εξελίσσονται μπροστά μας τα ατυχήματα και οι τραγωδίες ως κάτι μοιραίο σαν κάτι νομοτελειακό!
   Ασφαλώς τα κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί για την προστασία των πεζών και των περιπατητών της περιοχής. Όμως η επιλογή τους δεν μπορεί να επαφίεται ακόμη στην τότε αισθητική των δρομαρχών και στην έμπνευση εκείνων των κατασκευαστών. Και εάν αρχικά επιλέχθηκαν αυτού του είδους τα κιγκλιδώματα, στις δεκαετίες που μεσολάβησαν οι επιστήμες αλλά και η δραματική εμπειρία υποδεικνύει και επιβάλλει την άμεση αντικατάστασή τους. Υπάρχουν σε πολιτείες που σέβονται τους πολίτες και σε δήμους που εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή ειδικά διαχωριστικά προστατευτικά για τους πεζούς και ασφαλή για τους οδηγούς.
   Άραγε πόσο αίμα και πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε για να αποδεχθούμε τα αυτονόητα. Και εάν εύλογα οι Δημότες δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν όλες τις τεχνικές παραμέτρους των θανατηφόρων συνεπειών των τροχαίων, οι υπόλοιποι -σχετικοί και αρμόδιοι- αδιαφορούν ή για ποικίλους λόγους δεν έχουν την αντιληπτική δυνατότητα; Απαιτείται απάντηση. Από όσους είναι αρμόδιοι και από εκείνους που αισθάνονται υπεύθυνοι.
   Όσο ακόμη το αίμα είναι νωπό και ταράζει την ευαισθησία μας, αναμένουμε απαντήσεις και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω πρωτοβουλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.