14 Σεπ 2020

«Τραγέλαφος» με τις μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές

- Παιδιά Κύκλωπες με μάσκες αλεξίπτωτα, παγουρίνο για… μπρελόκ – “Πανηγύρι” στα social media
- ΣΥΡΙΖΑ για μάσκες-κουκούλες: “Επιτελικό το μπάχαλο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες”


   Σε ιλαροτραγωδία εξελίχθηκε η διάθεση μασκών στους μαθητές.
   «Οι "Κασσάνδρες" και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
   Ωστόσο το διαδίκτυο έχει γεμίσει με φωτογραφίες από τις μάσκες που δόθηκαν σήμερα στα παιδιά, οι οποίες είναι τόσο μεγάλες που μοιάζουν με κουκούλες, και γονείς καταγγέλλουν πως η κατάσταση όχι μόνο δεν είναι για γέλια, αλλά αντίθετα είναι τραγική και επικίνδυνη, καθώς, όπως λένε, πέρα από την προφανή ξεφτίλα δίνουν και επιχειρήματα στους γονείς-αρνητές της μάσκας.
   «Επιλέξαμε τις μάσκες [ως λύση] γιατί ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες τάξεις ώστε να μοιράσουμε τα παιδιά» είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
   «Στα Δημοτικά στην Ιταλία έκαναν τάξεις των 10 παιδιών κι έβαλαν μονά θρανία» ήταν η αποστομωτική απάντηση από έναν δημοσιογράφο στο Twitter.
   Και είπε επίσης ο πρωθυπουργός, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά πολύ αμφιβάλλω, πως είμαστε η μόνη χώρα που δίνει δωρεάν μάσκες στους μαθητές. Και τις μάσκες αυτές τις είδαμε σήμερα το πρωί. Και γελάει ο κόσμος.
   Στα social έχει στηθεί πανηγύρι. Γιατί οι μάσκες είναι ακατάλληλες. Μάσκες τεράστιες, για... Κύκλωπες.






  ΣΥΡΙΖΑ για μάσκες-κουκούλες: “Επιτελικό το μπάχαλο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν επικίνδυνες”
   Στις μάσκες-κουκούλες που μοιράστηκαν στα σχολεία αναφέρεται, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος.
   Όπως σημειώνει, «για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως», σχολιάζοντας «εκτός εάν η υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος».
   «Οι παλινωδίες των κ.κ. Μητσοτάκη- Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος. 
   Aναλυτικά η ανάρτησή του:

   Οι μάσκες – κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες.
Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Εκτός εάν η Υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος.
Οι παλινωδίες των κ. Μητσοτάκη – Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.