23 Σεπ 2020

Και ο Ευαγγελισμός σε «ασφυξία» μετά τη Νίκαια, απειλή φαινομένου ντόμινο στα νοσοκομεία

- «Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς...»
- Χτες το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξέπεμψε SOS καθώς αδυνατεί πλέον να δεχτεί άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού


   «Ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19 ... Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας–Πειραιά Ματίνα Παγώνη. 
   Περιέγραψε μία οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία σε σχέση με τα κρούσματα covid-19, καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό, με μέσο όρο ηλικίας των διασωληνωμένων τα 68 έτη, αλλά και νέους ανθρώπους ως 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. 
   Για να αποφευχθεί προς το παρόν η «ασφυξία» στο σύστημα, «έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», όπως είπε, σήμερα στο Αττικό και θα ακολουθήσουν το Γεννηματάς και άλλα νοσοκομεία. 
   Σημείωσε εξάλλου ότι δεν πρόκειται για κάτι απρόσμενο, αλλά για το αποτέλεσμα της προ 15 ημερών κατάστασης, με την επιστροφή μεγάλου πλήθους πολιτών από τις διακοπές και ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. 
   Υπενθυμίζεται ότι μόλις χτες το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξέπεμψε SOS καθώς αδυνατεί πλέον να δεχτεί άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Η κατάσταση είναι τέτοια ώστε να οδεύουν προς παραίτηση τόσο ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, όσο και η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.