30 Σεπ 2020

Σχολεία / Νέο αλαλούμ με τις μάσκες και κόντρα υπουργείων Υγείας – Εσωτερικών

- Άφαντος ο διαγωνισμός και οι νέες προδιαγραφές για τις μάσκες. Χάθηκαν και πάλι στις διαστάσεις του υφάσματος
- Μασκαράτα και παζάρι


   Δυο εβδομάδες έχουν περάσει από το φιάσκο με τις μάσκες - αλεξίπτωτα που μοίρασαν στους μαθητές και τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών είναι ακόμα χαμένα στις διαστάσεις του υφάσματος.
   Ο διαγωνισμός της ΚΕΔΕ είναι σε αναμονή αφού οι προδιαγραφές πηγαινοέρχονται μεταξύ των... αρμοδίων, με τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών να μην μπορούν για μια ακόμα φορά να συνεννοηθούν.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, στις προδιαγραφές που έστειλε στο Εσωτερικών, έδωσε διαστάσεις 10 επί 22 εκατοστά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις διαστάσεις του αρχικού προϊόντος. Δηλαδή, ότι δεν πρόκειται για τις διαστάσεις της μάσκας.
   Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών, όταν παρέλαβαν τις προδιαγραφές, αντέτειναν ότι τώρα υπάρχει κίνδυνος να βγουν οι μάσκες μικρότερες από τις κανονικές και ζήτησαν διαστάσεις τελικού προϊόντος.
   Και όλα αυτά τα ωραία ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά το πρώτο φιάσκο είχε δηλώσει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα διαβιβάζονταν οι προδιαγραφές για τις νέες μάσκες. 

  Μασκαράτα και παζάρι 
  Ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε πρόκειται να δοθούν νέες προδιαγραφές
   Μετά το κάζο που έπαθαν με τις τεραστίων διαστάσεων μάσκες που μοίρασαν στους μαθητές και το γαϊτανάκι της αποποίησης των ευθυνών για το ποιος θα χρεωθεί τη γελοιοποίηση του επιτελικού κράτους, κάποια στιγμή θα έφτανε και η ώρα του λογαριασμού. Γιατί οι μάσκες, όσο μεγάλες κι αν ήταν, θα πληρώνονταν, αφού δεν μπορούσαν να ρίξουν την ευθύνη στους κατασκευαστές, ακόμη κι αν αυτοί ειδικεύονταν σε κατασκευές αλουμινίου.
   Αν ρωτήσει λοιπόν κάποιος σήμερα την ηγεσία της ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας σε ποια φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις νέες μάσκες των μαθητών, η επίσημη απάντηση κολλάει και πάλι στις περίφημες προδιαγραφές και τις διαστάσεις. Οι μεν λένε πως δεν έχουν πάρει ακόμα τις διαστάσεις και οι δε πως ακόμα το σκέφτονται και το επεξεργάζονται.
   Η ουσία πάντως κρύβεται στον τρόπο που θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα χρήματα που χάθηκαν εξαιτίας του αρχικού διαγωνισμού και της παρεξήγησης των διαστάσεων από τους κατασκευαστές. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως οι εταιρείες που πήραν τη δουλειά αρνούνται να ξαναράψουν τσάμπα μάσκες και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να τις πληρώσει για ακόμη μία φορά. Ως γνωστόν, τα λάθη πληρώνονται και, επειδή εδώ μιλάμε για δημόσιο χρήμα, κάποιος θα πρέπει να πάρει και την ευθύνη.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε πρόκειται να δοθούν νέες προδιαγραφές παρά μονάχα θα υπάρχουν διευκρινίσεις για το πώς ακριβώς θα κοπούν και θα ραφτούν οι μάσκες από τις ίδιες εταιρείες. Το μόνο που ψάχνουν και παζαρεύουν αυτές τις ημέρες -εξ ου και η καθυστέρηση- είναι το κόστος της νέας παρτίδας, που κάπου πρέπει να χρεωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.