31 Αυγ 2020

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Άρτας: Ο ιός του επιτελικού κράτους απειλεί την παιδεία και την υγεία μας

- Προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
- Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, όπου το άνοιγμα των σχολείων έπεται μιας σειράς μέτρων από το κράτος, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στην Ελλάδα βιώνουμε ένα κακόγουστο «θέατρο του παραλόγου»
«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει- επιτέλους- τις ευθύνες της και να πράξει το αυτονόητο προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών»


    Για άλλη μια φορά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς γινόμαστε θεατές μιας «κακοπαιγμένης παράστασης» σε σκηνοθεσία της Υπουργού Παιδείας. Το αποτέλεσμα αυτής της «παράστασης» θα προκαλούσε απλώς θυμηδία, αν δεν είχε να κάνει με την υγεία χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.
    Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου το άνοιγμα των σχολείων έπεται μιας σειράς μέτρων από το κράτος, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στην Ελλάδα βιώνουμε ένα κακόγουστο «θέατρο του παραλόγου». Όλους αυτούς τους μήνες που προηγήθηκαν δεν έγινε καμιά σοβαρή προετοιμασία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, ώστε- σε συνεργασία με τους δήμους- να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία.
    Αντί, λοιπόν, να αυξήσει τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση και να προχωρήσει σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, να εξασφαλίσει επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες, η κυβέρνηση μοιράζει δύο υφασμάτινες μάσκες (μετά την κοινωνική κατακραυγή) και ένα παγούρι.
    Το «επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται - για άλλη μια φορά- ανοργάνωτο, κατώτερο των περιστάσεων και επικίνδυνο. Η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποτυπώθηκε και στην ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».
    Γι’ αυτό, λοιπόν, καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει- επιτέλους- τις ευθύνες της και να πράξει το αυτονόητο προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών: να αυξήσει άμεσα τις δαπάνες για την εκπαίδευση, να προχωρήσει σε προσλήψεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού και να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι διδασκαλίας.

    Άμεσα απαιτείται:

    1. Να ληφθούν μέτρα αραίωσης των μαθητών στη τάξη με προτεραιότητα στις τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και στα Νηπιαγωγεία, με ενοικίαση αιθουσών, αξιοποίηση κλειστών κτιρίων, διαμόρφωση θρανίων με προστατευτικά plexiglass.
    2. Να γίνουν τεστ covid-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς και να επαναλαμβάνονται κάθε 15ήμερο.
    3. Να γίνονται δειγματοληπτικά τεστ σε μαθητές/τριες 1-2 φορές το μήνα
    4. Δημιουργία κινητών ιατρικών μονάδων που θα έχουν την ευθύνη του υγειονομικού ελέγχου των σχολείων ανά Δημοτική κοινότητα.
    5. Την εφαρμογή ενός προγράμματος ενημέρωσης του σχολικού πληθυσμού και των γονέων σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    6. Τη διαμόρφωση ενός προγράμματος καθαριότητας και απολυμάνσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες κάθε εβδομάδα.

    Επιπλέον χρειάζεται:

    1. Προμήθεια ηλεκτρονικών θερμομέτρων για όλα τα σχολεία και η εφαρμογή υποχρεωτικής καθημερινής θερμομέτρησης όλων όσων εισέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα.
    2. Ο καθορισμός ενός ειδικού πλαισίου προστασίας για το προσωπικό και τα παιδιά των παιδικών σταθμών.
    3. Ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού του Δήμου και δημιουργία τροφοδότη λογαριασμού για δαπάνες αντιμετώπισης του covid-19, ενίσχυση του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.
    4. Υποχρεωτικά τεστ με περιοδική επανάληψη για όλους τους εργαζόμενους/νες του Δήμου Αρταίων που έρχονται σε επαφή με το κοινό ( κοινωνικές υπηρεσίες, Παιδικοί Σταθμοί, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, καθαριότητα κλπ)

                                                                            Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ  Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.